מוירוס למוות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/06/2011 | 10:49 | מאת: אמיליה

שלום רב, לפני כחודש אימי חשה כאב ראש עז למענו הזמנו אמבולנס, הפארמדיק קבע כי אין כלום "גברת יש לך וירוס", תוך פסיעה לאמבולנס איבדה את ההכרה והובהלה לבית החולים, תוך אירוע מוחי קשה. האירוע הזה הביא למותה בחלוף מספר ימים. כאישה שסבלה שנים רבות ממיגרנות ונשלחה לעשרות סי טי ובדיקות כאלה ואחרות מעולם לא עלו על העובדה שבראשה יושבת אניוריזמה מזה מספר שנים. נראה שמותה היה עניין שאפשר היה למנוע עם מעט תשומת לב, אשמח לשמוע מה דעתך.

20/06/2011 | 13:44 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, אתייחס תחילה לנקודה האחרונה בשאלתך. מהיכן את יודעת כי לאמך ז"ל הייתה אניוריזמה (הרחבה של כלי דם).את כותבת כי עובדה זו לא הייתה ידועה לאף גורם. האם בוצע ניתוח שלאחר המוות ורק כך התגלה הדבר? . יש לציין כי במקרה כגון זה צריך לבדוק את התיק הרפואי ולראות מדוע לא הייתה אבחנה מוקדמת יותר (במסגרת קופת החולים) למרות תלונותיה החוזרות ונשנות של אמך . במידה והאניוריזמה קטנה אז יש קושי לראות אותה בצילום ct לעומת אניוריזמה גדולה. בכל זאת אציין כי במידה והאבחנה הייתה כן ידועה לפני המקרה לגורם רפואי כלשהו, צריך לבדוק מה נעשה בעקבות זאת, אם בכלל. לעניין המוות הפתאומי אותו תארת בתחילת שאלתך, חשוב לפרט את הזמנים המדויקים של האירוע. מתי הגיע האמבולנס? הזמן המדויק בו היא נבדקה? מה היו תוצאות הבדיקה של הפראמדיק (לחץ דם וכו') מתי היא פונתה לאמבולנס (מיד או כעבור זמן). כדאי שתתייעצי עם עו"ד המתמחה בתחום. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית