סיפור ושאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

29/01/2009 | 20:55 | מאת: חן

לפני 4 שנים גיליתי גוש בשד ע"י מישוש, רופא גניקולוג שלח אותי לעשות אולטרסאונד שד, הממצאים: גוש הנראה שפיר,בגודל 1 סנטימטר להגיע בעוד חצי שנה למעקב. לאחר 3 חודשים הריתי, ולא הייתי רגועה בגלל הגוש מברור שעשיתי אמרו לי שכדאי לפנות לכירורג, הכירורג שלח אותי שוב לאולטרסאונד, הפעם בבדיקה אמרו לי לעשות דחוף ביופסית מחט כי הגוש הכפיל את עצמו בתקופה קצרה. תוצאת הביופסיה:סרטן שד מסוג קרצינומה מדולרית. כמובן עברתי ניתוח הוצאת בלוטות (1 נגועה) כימוטרפיה הכל תוך כדי הריון ואחרי הלידה הקרנות. בשיחה עם רופאה היא אמרה לי שאם הייתי מוציאה את הגידול שהיה 1 ס"מ לא הייתי צריכה לעבור כימוטרפיה ולפי מחקרים גוש של 1 ס"מ לא שולח גרורות ובגלל זה לא עוברים כימוטרפיה רק הקרנה קצרה לאיזור. ובגלל שהגוש גדל ל-2 וחצי ס"מ ויש חשש לשליחת גרורות קיבלתי כימוטרפיה. האם יש פה רשלנות רפואית האם אני יכולה לתבוע שלא בדקו את הגוש שהיה קטן ובגלל זה אני חיה בפחד שהמחלה יכולה לחזור. בברכה, חן

29/01/2009 | 21:40 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

חן שלום, ראשית יש לקבוע אם מדובר ברשלנות. זאת ניתן לעשות על ידי התייעצות עם כירורג, שיקבע האם, לאחר גילוי הגוש לראשונה, היה מקום לבצע בדיקות נוספות פרט לאולטרסאונד, והאם, לאור תשובת האולטרסאונד, ניתן היה להסתפק, כפי שהומלץ, בביקורת לאחר חצי שנה. שאלה נוספת היא האם, מלכתחילה, היה על הגינקולוג להפנותך לכירורג, על מנת שהוא יחליט אילו בדיקות נחוצות, שכן גינקולוגים אינם מטפלים בגידולי שד וממילא פחות מיומנים מכירורגים בנושא. רק אם ייקבע שהיתה רשלנות, ניתן לברר את שאלת הנזק. גם כאן יש צורך החוות דעת, שתקבע את סוגיית הקשר הסיבתי, דהיינו, אם לא היתה התרשלות והגוש היה מוצא כשהיה קטן יותר, האם היה נחסך ממך הטיפול הכמוטרפי. יתכן שתוכלי גם לקבל פיצוי על "תוספת הפחד" שלך בגין הטיפול המאוחר - אם תטעני, כי העליה בסיכוי להישנות גרמה לך להיות חרדה יותר. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית