MS טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/01/2009 | 15:35 | מאת: ,תופיק

ד"ר נכבד, אמא שלי בת 43 סובלת כיום ממחלת MS. בשנת 1999 לקתה בהתקף קשה ואושפזה בביח חולים. האבחנה שניתנה היתה CVA שבץ מוחי ומשנת 1999 עד 2002 טופלה כחולת CVA. בחודש 6/2002 סבלה מהתקף נוסף ורק אז אחרי שבוצעה בדיקת MRI נודע לרופאים כי היתה טעות באבחון וכי המדובר בMS ןלא ב CVA. קראתי מאמרעם רפואיים רבים אודות מחלת MS והבנתי כי טיפול נאות אמור למנוע ו/או להפחית את תדירות ההתקפים והנזקים הנלווים. יצויין כי אמי סובלת כיום מצליעה ניכרת,ירידה מוחלטת בתפקוד המיני,חוסר שליטה במתן שתן וכו... יצויין כי בתיק הרפואי היתה שם הוראה לבצע בדיקת MRI ע"י הרופא המטפל בקופ"ח אומנם משום מה הבדיקה לא בוצעה והטיפול נמשך כחולה CVA ולא MS משך 2 שנים. האם קיימת רשלנות? אם כן נגד מי? תודה על התייחסותך ותשובתך המהירה היות ובחודש 6/2009 התביעה מתיישנת

04/01/2009 | 10:17 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

תופיק שלום, ראשית, לכל הקוראים שאינם רופאים, MS (טרשת נפוצה) הינה מחלה נוירולוגית המתבטאת בפגיעה במערכת העצבים המרכזית והפריפרית, בשל הרס של אחד ממרכיבי העצב, הוא המיילין, שעוטף את העצבים, כמו בידוד על חוטי חשמל. לאורך שנים ישנה פגיעה מתקדמת, בעיקר ביכולות המוטוריות, עד כדי שיתוק. אופי המחלה המדוייק וקצב ההתקדמות שלה, משתנה מחולה לחולה. בנוסף, מזה מספר שנים קיימים טיפולים שבכוחם לעקב את התפתחות המחלה. השאלה הראשונה עליה יש לענות היא, האם היתה רשלנות באי גילוי המחלה, ובאבחנה המוטעית, כבר באשפוז הראשון. כדי לענות על השאלה, יש לעבור באופן מדוקדק על כל תיק האשפוז, כולל תלונות אמך, תוצאות הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר. כפי שכתבתי כבר בעבר, לא כל טעות באבחנה, ובעיקר במחלת ה-MS שהיא לעיתים קשה לאבחנה, מהווה התרשלות. אם אכן נכתב שיש לבצע בדיקת MRI, והבדיקה לא בוצעה, הדבר עשוי להעיד לכאורה על קיום התרשלות. גם אם הגענו למסקנה שהיתה התרשלות, עדיין יש להראות קשר סיבתי לנזק (ראה מאמרי באתר זה). דהיינו, יש להראות האם, אם היתה אבחנה נכונה כבר באשפוז הראשון, והיה ניתן טיפול נכון והיה נמנע הטיפול המיותר ב-CVA, היה מצבה של אמך כיום טוב יותר. כמובן, שכאן עוסקים בהשערות של "מה היה אילו", ולשם כך יש להתייעץ עם מומחה שיכול להעיד על כך. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן ,M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית