ילד שהתמוטט כתוצאה מהשתתפות בנבחרת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/01/2009 | 21:24 | מאת: נועם

ד"ר שלום בני השתתף עד לא מזמן בחוג כדורסל והיה מצטיין לגילו. לכן הוא השתתף באופן פעיל גם בנבחרת בית הספר שבו הוא לומד. במסגרת הפעילות הספורטיבית הוא היה מחויב לעבור באופן שנתי בדיקה ע"י רופא לבדיקת סיבולת לב ריאה בדיקות מאמץ אחוזי שומן מסת שריר וכו' . בני עבר את הבדיקות האלה בהצלחה כל שנה. בשנה שעברה במהלך אימון שגרתי התמוטט בני במהלך אימון למזלי ולמזל כולנו אמבולנס הגיע במהירות שיא ובבית החולים גילו מום מולד בליבו, דבר שימנע ממנו לעסוק בספורט בטח ובטח ספורט תחרותי במשך כל חייו כמו כן הוצמד לו מכשיר אלקטרוני קטן לניטור ומעקב של פעילות לבבית. אני ואישתי הזדקנו ביום אחד כתוצאה מאותו אירוע ואני לא מבין איך בדיקה לבדיקת בריאותו שנה אחרי שנה לא גילתה מום מולד, ואנחנו יכלנו לאבד את בנינו בגלל כשל זה. אנחנו נמצאים כרגע בתהליכים ראשוניים בתביעה נגד משרד החינוך מכיון שההתמוטטות הייתה בזמן שעות הלימודים. ברצוני לשאול האם גם החברה החיצונית שמספקת את אותם בדיקות והרופא שחתם על בריאות בני גם הם יכולים להיות מושא לתביעה. תודה נועם

01/01/2009 | 21:46 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

נועם שלום, עקרונית ניתן לתבוע כל אדם או גוף שהתרשלו כלפי בנך, כולל החברה שביצעה את הבדיקות והרופא. השאלה היא, האם באמת היתה כאן התרשלות? ישנם מומים, שעשויים להתגלות בבדיקות הרגילות אותם מבצעים התלמידים לפני פעילות ספורטיבית. ואולם יש לזכור, שמדובר בבדיקות סקר, כלומר בדיקות בסיסיות שמבצעים אנשים בריאים לשלילת בעיות שכיחות. ישנם מומים, שיכולים להתגלות רק בבדיקות מורכבות יותר, כמו אקו לב, מיפוי ועוד. אין אפשרות לבצע את כל הבדיקות לכל התלמידים – מערכת הבריאות לא תעמוד בכך. ראשית, יש לבדוק האם אכן בוצעו כל הבדיקות שנדרשו. אם לא - יש לברר מדוע. שנית, ניתן לעבור שוב על תוצאות הבדיקות, כדי לראות האם התעלמו הבודקים מממצאים כלשהם שהיו עלולים להחשיד לקיום מום. אם הכול נעשה כראוי הסיכוי לזכות בתביעה, לדעתי, אינו גבוה. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן ,M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית