אי תקוד כליה לבני בן שנתיים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/08/2009 | 23:51 | מאת: עמית

בני אושפז לאחר 10 ימים שנולד בפגיה עקב זהום בשתן ללא חום ועם ליקוציטים. נתנו לו אנטיביוטיקה לוריד ושחררו לאחר 12 יום .בדיקת אולטרסאונד כתוב שיש הרחבה מינימלית והמלצת מעקב אצל נפרולוג. לאחר 3 חודשים עשינו ציסטוגרפיה וגילו רפלוקס דרגה 3. נפרולוג ראה כל זאת ולא היה בידיו אולטרסאונד מבית החולים ואמר לעשות ביקורת עוד 7 חודשים. כלומר אולטרסאונד ראשון נפרולוג עשה וראה רק בגיל 10 חודשים. כשעשינו בגיל 10 חודשים אמרו לנו שכליה עם הרפלוקס מאד קטנה ולאחר DMSA הוברר שכמעט ואינה מתפקדת .הנפרולוג היה בטוח שהמחחדל בבית חולים וביקש את האולטרסאונד מפגיה-מה שלא ענין אותו קודם לכן. ושם ראו ששני הכליות אותו גודל. (כלומר כליות היו תקינות ביצאיה מבית החולים) . כמו כן מיום שנולד ועד אשפוז בפגיה התלוננתי אצל רופא וטיפת חלב שמשהו לא בסדר כי לא אוכל טוב ויש לי 2 ילדים קודמים ונראה לי משונה אי האכילה והם אמרו לי שלא ניתן למדוד משקל כל יומיים -ולא עשו בדיקת שתן וכו'. גם לאחר אשפוז התלוננתי שלא עולה במשקל ולא חשדו שזה בעיה של נפרולוג. שאלתי : האם יש עילה לרשלנות ? אם כן של מי ? של הרופאה שלא ערכה בדיקות או של נפרולוג שלא עשה שום בדיקת מעקב עד גיל 10 חודש ? (אם היה מגלה משהו לפני יתכן כי היה אפשר תרופתית או טיפול כירוגי לעצור הדרדרות הכליה )

21/08/2009 | 07:50 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

עמית שלום, על פניו וטרם בדיקת המקרה לעומק, בהחלט יש מקום לבחינת פעולות הנפרולוג והאם לא היה מקום, לאור גילוי רפלוקס דרגה 3, לבצע בירור מוקדם יותר מאשר לאחר 7 חודשים. בנוסף, יש מקום לברר התנהלות הצוות הרפואי שעקב אחר בנך, בייחוד לאור טענותיך בפניו על אי אכילה ואי עליה במשקל. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית