אבחנה שגויה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

27/08/2014 | 13:07 | מאת: מודאגת

שלום רב לפני כמה שנים אובחנה אצל אחותי מחלת הגלאוקומה, המחלה לא מהווה סיכון כל עוד מטפלים בא ע"י טיפות מידי יום. לפני כחודש אחותי עשתה שוב בדיקה והתברר שלא הייתה לה בעיה בעיניים . יש לי 2 שאלות 1. האם יש עילה לתביעה 2. בגלל האבחנה של אחותי , הרופא המטפל של אמא שלי אמר שהיא חייבת לעבור CT ראש , כי יש קשר בין הגלאוקומה לראש מקרבה ראשונה אמא שלי עברה את ה-CT ראש ומצאו אצלה גידול לא ממאיר היא נותחה בבית החולים והייתה מאושפזת כצמח במשך שנה וחודשיים עד שהיא נפטרה .אנחנו תבענו את בית החולים וקיבלנו כסף (לא הרבה) העורך דין החתים את אבא שלי שאין לא יותר תביעות. האם היום אני יכולה לתבוע את קופת החולים בגין מותה של אמא שלי שנגרם כתוצאה מאבחנה שגויה . אשמח מאוד לתשובות בעילום שם תודה אבא שלי

03/09/2014 | 17:13 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

מודאגת שלום, המקרה כפי שהנך מתארת אותו מעלה שאלות רבות. אנסה לגעת בעיקרי הדברים: באשר לאבחון השגוי של אחותך, ניתן יהיה לבחון הגשת תביעה במידה והרופאים אבחנו גלאוקומה ללא ביצוען של כל הבדיקות הנדרשות ובמידה והטיפול שקיבלה גרם לה נזק. כוונתי אינה רק לנזק עתידי או קבוע אלא די בנזק שנגרם בעת הטיפול, כגון כאב וסבל מעצם נטילתו. באשר לאימך; נשמע לי תמוהה ביותר להפנות אדם לביצוע CT ראש בשל בעיה רפואית המצויה אצל בן משפחה אחר, אם כי אינני רופא. כמו כן עולה השאלה מדוע הפנו רק את אימך אם אכן קיימת בעיה אקוטית או חשש סביר לקיומה של בעיה רפואית ?... באשר לתביעה; אם אביך הנו היורש הבלעדי של אמך הרי שחתימתו על הסכם הפשרה מונעת הגשת תביעה נוספת, אלא אם מתברר כי מדובר במקרה בו הפשרה באמת איננה סבירה. אם גם את יורשת ולא נדרשת לחתום על דבר והתיק נסגר ללא הסכמתך, בהחלט ניתן לבחון פתיחה מחד של התביעה או נקיטת פעולות משפטיות אחרות בכדי לנהל תביעה מחדש. בהצלחה, עו"ד יאיר סקלסקי

מנהל פורום רשלנות רפואית