מאשימה את ביה"ח הגריאטרי /שיקומי בהתרשלות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/06/2014 | 08:14 | מאת: מרים

אני כותבת בצער וכאב. אמי בת 78 ,תיפקדה בעצמאות בביתה. נפלה מהמיטה ושברה את מיפרק הירך. עברה ניתוח לאיחוי השבר . לאחר הניתוח ,בחדר ההתאששות,חל סיבוך,לחץ הדם ירד,ניכנסה למצוקה נשימתית. במשך 3 ימים היתה במצב קשה מורדמת ומונשמת. לאחר מכן התאוששה ומצבה התייצב. לאחר מס' ימים, אמי הועברה לבי"ח גריאטרי, לאישפוז במחלקה תת-חריפה,במצב סיעודי,עם קטטר,מרותקת לכסא גלגלים. התקווה היתה שלאט ובסבלנות,תצליח בעזרת הפזיוטרפיה,להעזר בהליכון,לשוב לעמוד על הרגלים ואולי אפילו ללכת על רגליה. אמי ניפטרה בבי"ח הגריאטרי/שיקומי לאחר 8 ימים!!! אני מאשימה את ביה"ח הגריאטרי /שיקומי בהתרשלות רפואית ,בטיפול ובהשגחה,שגרמו למותה בטרם עת. ביום מותה,אבי פנה 3 פעמים לאחיות ודרש בדיקת רופא ופינוי למיון. הוא זיהה אותה שקועה ומכונסת,ללא תיאבון,מתקשה בנשימה. היא שתתה 3 כוסות מים,אבל שקית הקטטר לא נראתה מתמלאת. היא שילשלה 3 ימים ברציפות ובאותו יום שילשלה 3 פעמים. ביה"ח ציינו כי יתכן ונדבקה בחיידק הcdt. למרות שפנה,דרש והתריע לא נעשה דבר,ואמי היקרה ניפטרה בלילה,מס' שעות לאחר מכן. אני רואה בזה התרשלות שאבי התלונן ופנה 3 פעמים לצוות האחיות ודבר לא נעשה.אפילו רופא לא בדק. הם בביה"ח התעלמו באטימות ובאדישות מזעקות אבי! האם יש לי עילה לתביעה לרשלנות והתרשלות? מה עלי לעשות כדי לתבוע? בביה"ח יודעים שאני כועסת,אני חוששת שהם יעשו מעשים לא כשרים בתיק הרפואי של אמי,כדי ליצור מצג שווא שהם התנהלו כראוי. מה זכויותי מבחינת התיק הרפואי? האם זכותי לקחת אותו אלי? האם מוטב להמתין לעו"ד? האם כדאי קודם להתלונן במישרד הבריאות ו\או בקופת חולים? אני מרגישה שגזלו את חייה של אמי ברשלנות התרשלות,אדישות ואטימות לב.לא היה בבי"ח בו אושפזה ערך לחייה.הם זילזלו בה ובאבי. לטענתם היא מתה מדום לב בשנתה. בתודה בתה הכואבת והאבלה

09/06/2014 | 14:38 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

מרים שלום, כאבך בהחלט מובן. פעמים רבות אנו נתקלים ביחס מזלזל לקשישים במחלוקות סיעודיות, דווקא במקום שאמור להעניק להם את הטיפול הצמוד ואולי - האחרון בחייהם. פעמים הזלזול הזה מגיע כדי רשלנות רפואית ולפעמים לא. על מנת לקבוע שבמקרה מסוים קיימת רשלנות רפואית, יש לבחון, לא רק את התנהלות הצוות ואת היחס שהוא מעניק אלא גם את הקשר בין התנהלותו הרעה לבין התוצאה. דהיינו במקרה שלך יש לבחון האם באותה פעם שקראתם לאחות והיא לא הגיעה היה כדי לתרום למותה של אמך. למעשה השאלה היא האם מצבה היה משתנה אילו האחות היתה מגיעה מיד ? שבר בצוואר הירך אצל אנשים מבוגרים מביא לעיתים קרובות למוות. אין זה אומר שמותר לצוות להקדים את המוות על ידי טיפול לא ראוי אולם במקרה כזה היקף הנזק, מבחינה נזיקית, הנו מוגבל. כואב וצורב ככל שיהיה. לצערי זו שיטת המשפט הנזיקית. כך גם לגבי הזיהום והסבל שאימך סבלה לפני מותה. עם זאת, באופן אישי, כל הייתי שוקל הגשת תביעה במקרה בו היתה התרשלות בטיפול באמך ולו מן הטעם של הרתעת הצוות מפני הישנות מקרים כנ"ל. בברכה, יאיר סקלסקי, עו"ד

09/06/2014 | 19:32 | מאת: מרים

אני מודה לך על תשובתך. רציתי להבין את המושג בו השתמשת:היקף הנזק, מבחינה נזיקית, הנו מוגבל.הכוונה לסכום הפיצוי במקרה שהוכחה הרשלנות וההתרשלות? האם מאחר והסכום שיקבע הוא נמוך,יתכן ועו"ד לא ירצה להשקיע מזמנו,למרות שיש קייס? על איזה סכומים בערך מדובר? בהמשך ציינת שיש כן מקום לתבוע ולו מהטעם של הרתעה. עלי לציין שהמוסד השיקומי בו אושפזה אימי,ידוע לשמצה ואף "כיכב" בכתבה ששודרה לפני כחודשיים בכתבת תחקיר בערוץ 2. אני מאוד מעוניינת שמקרה עצוב ומצער שקרה לאימי,לא ישנה.

מנהל פורום רשלנות רפואית