מתן חיסון צהבת אימונוגלובולין ללא אישור

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

21/01/2014 | 14:25 | מאת: לימור

שלום רב, ילדתי לפני חודשיים. בעת ביקור בטיפת חלב האחות שאלה אותי אם אני חולת צהבת וכמובן שעניתי שלא. היא הראתה לי כי בפנקס החיסונים של בני הוא קיבל בנוסף לחיסון הצהבת הרגיל גם את האימונוגלובולין הניתן רק לילדים שאימם חולת צהבת. בטופס השחרור שלי ושל הילוד הדבר כלל לא מצויין. בבירור מול בית החולים בתיק הילוד ראינו כי מצויין משום מה כי אני נשאית צהבת ולכן ניתן החיסון. בעת אישפוזי לפני הלידה נגשה אלי אחות וסיפרה לי כי היא נדקרה ממני בעת שלקחה דם ושאלה אם אני חולת צהבת ועניתי לה שלא (לא יחסתי חשיבות לנושא באותו הזמן כמובן). חשוב לי לציין כי למען הסר ספק עשיתי בדיקת דם שוב לפני מספר ימים ואינני חולת צהבת. הייתי שמחה לשמוע האם לדעתם יש לי מה לעשות בנידון? אני מאוד כועסת על כך שלא ידעו אותי ומרגישה שהם חושבים שהם יכולים לדקור תינוק בן יומו ללא רשות או ידוע אימו בחיסון שהוא ללא ספק לא שיגרתי. בתודה מראש על זמנכם, לימור

23/01/2014 | 17:58 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

ללימור יום טוב, מבלי להכנס לפרטי המקרה עצמו נציין כי מתן טיפול ללא הסכמה נחשב מה שקרוי בלשון משפטית "פגיעה באוטונומיה", עילה שהוכרה זה מכבר כעילת תביעה עצמאית, אפילו ניתן הטיפול לא ברשלנות. לכאורה, אי ידוע ההורים בדבר הטיפולים שמקבל התינוק, כאשר מדובר לא בטיפול השגרתי הרגיל, מהווה פגיעה באוטונומיה של התינוק. ביחס לאי רישום של הדברים בגליון הרפואי - למשל, תעודת השחרור, גם היא מעלה תהיות ויכולה להוסיף על חומרת הענין כשיבואו לדון בכך בבית המשפט. אני מציע לך לפנות לעורך דין שמתעסק ברשלנות רפואית, כדי שיבחון את המקרה על כל הבטיו. בברכת מזל טוב ובריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית