אי מסירת צלום פנורמי שבוצע באופן עצמאי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

13/11/2013 | 15:43 | מאת: צמח עליזה

אני מבוטחת בחברת הפניקס לביטוחי שיניים קולקטיביים באמצעות חברת בזק.לפני כ-6 חודשים ביצעתי צילום פנורמי במכון צילום פרטי,והתשלום בוצע ע"י חברת הביטוח ישירות למכון זה.את הצילום העברתי למרפאת השיניים בחולון ,מרפאה זו אין לה כל קשר למכון שבו בוצע הצילום.עקב סיבות אישיות עזבתי את מרפאת השיניים ועקב כך ביקשתי לקבל בחזרה את הצילום הפנורמי.מהנהלת המרפאה נמסר לי שלא אוכל לקבל בחזרה את הצילום שכן זה רכושם הפרטי.לאור הנ"ל אני מבקשת לבדוק מה הן הזכויות שלי בגין העזיבה והאם אני יכולה לקבל חזרה את תיק הרפואי ו/או חלק ממנו כולל הצילום הפנורמי. תודה מראש צמח עליזה

14/11/2013 | 15:48 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

עליזה שלום רב, על פניי הדברים העניין אכן נראה תמוה. אם הנסיבות הן כפי שמתואר על ידך, אזי אין אנו רואים מדוע לא תוכלי לקבל בחזרה (או לפחות עותק) של הצילום שביצעת. ככלל זכאי כל מטופל לקבל העתק של הרשומה הרפואית בעניינו, וזכות זו חלה כמובן גם על צילומים או בדיקות הדמיה. בהקשר זה הריני להפנות אותך לסעיף 18 לחוק זכויות החולה. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית