צלקת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/07/2013 | 11:56 | מאת: יואב

שלום רב שמי יואב, בן 29. לפני שנתיים בערך זיהו אצלי נקודת חן חשודה שלאחר הסרתה התגלתה כנקודת חן סרטנית-מלנומה. לאחר הניתוח הראשון בוצע ניתוח שני בו ניקו באיזור מסביב לנקודת החן והיום הכל נקי והוצא בזמן. את סגירת איזור הניתוח עשו, משום מה, לא על ידי תפרים אלא על ידי דבק. הנקודה נמצאת בחזה בין בית השחי לצוואר. עם הזמן האזור התרחב וכך גם הצלקת שהיום לדעתי ולדעת מכרים שראו אותה, גדולה יחסית ומכוערת. בנוסף, מספר רופאים אותם ראיתי לאחר הניתוח הרימו גבה למראה הצלקת וטענו כי לא היה צורך בכזאת צלקת גדולה. האם ישנה כאן עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית? אם כן מה עלי לעשות? מהו גודל צלקת אשר מצדיק תביעה? למרות שהצלקת על החזה ואינה חשופה כאשר לבושים, הדבר מוני ממני בילוי בים, בריכה וכו. תודה מראש, יואב

21/07/2013 | 14:48 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יואב שלום רב, לא ניתן לענות על השאלה האם היתה רשלנות בגרימת הצלקת, מבלי לבחון את כל התיעוד הרפואי והנסיבות לעומק, ומבלי שניתנה חוות דעת של רופא מומחה מתאים. לכן, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. עורך הדין אף יוכל לבדוק לפי התקנות הקובעות את שיעורי הנכות ובהתייעצות עם המומחה הרפואי האם מדובר בצלקת המזכה באחוזי נכות, וכן האם המקרה מצדיק הגשת תביעה שכן הליך משפטי ברשלנות רפואית הוא ארוך, מורכב וכרוך בהוצאות כספיות רבות. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית