אי מתן תרופות - רשלנות רפואית ?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

07/06/2013 | 08:33 | מאת: מני

שלום. עברתי אוטם שריר הלב והסיבה לטענת הרופאים היא שהיה לי שנים עודף כלוסטרול שלא טופל תרופתית . בדקתי את התיק הרפואי שלי ומצאתי רישום של כלוסטרול גבוה מספר שנים לפני האוטם והרופא רשם רק טיפול ע"י "דיאטה דלת פחמימות " ללא תרופות . האם ניתן לדעתך לתבוע את קופת חולים על רשלנות רפואית שאם היתי מקבל טיפול מתאים לא הייתי עובר אוטם . תודה

10/06/2013 | 00:27 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

למני שלום וברכה, כמובן שאינני יכול לחוות דעת במקרה הספציפי, כי אין נתונים ולא ראינו מסמכים. אולם כעקרון, אי טיפול בגורמי סיכון יכול להביא לאוטם, אך יש לבחון היטב את המקרה, כיון שהדבר תלוי בגורמים רבים - מהם בדיוק גורמי הסיכון, כיצד ניתן היה, אם בכלל, לטפל בהם ועוד. אני מציע לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום, שיבדוק את התיק ויתיעץ עם מומחה רפואי מתאים וגם יבדוק את הכדאיות הכלכלית של הגשת תביעה, במקרה שתמצא רשלנות. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית