רשלנות- מתן תרופות אסורות בהריון במהלך אשפוז

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

07/01/2013 | 23:42 | מאת: חן

שלום, ראשית אציין כי אני רופאה בעצמי. לפני כשנתיים בהריוני הראשון אושפזתי בשבוע 28 בשל צירים וטופלתי במינונים חוזרים של אלגוליזין שהוצג כתרופה תמימה ובטוחה לשימוש בהריון. יש לציין שמעקב הריון תקין לחלוטין. כשביתי נולדה היא סבלה מפרכוסים לאחר הלידה מברור לאחר ביצוע MRI נתגלו שני אוטמים אוקסיפיטלים במוח ללא סיבה ברורה. אושפזנו באיפול נמרץ בפגייה למספר ימים והתינוקת טופלה והפירכוסים חלפו. כידוע אלגוליזין הינו אופיאט וחל איסור להשתמש בו במהלך הריון וקבוצת האופיואידים הוכחה כגורמת לשבץ מוחי בעובר בשל ירידה באספקת הדם למוחו. עד כה תודה לאל ביתי מתפתחת מעבר לצפוי לגילה. יש לציין כי במרכז הרפואי בו טופלתי נאסר שימוש באלגוליזין בנשים בהריון זמן קצר לאחר מיכן. עפ"י מחקרים שונים השפעות אירוע זה יכולות להופיע גם בגיל מאוחר יותר בילדות או מאוחר יותר. אני מרגישה מאוד כעוסה ופגועה מהמערכת בה גם אני עוסקת שבקלות דעת שכזו נתנה לי תרופה שאסורה בהריון גם עפ"י משרד הבריאות וגם עפ"י ה-FDA. ברור לי שישנם גורמים רבים אפשריים לאירוע מוחי בעובר אך איני עונה לאף קריטריון מלבד נטילת תרופות מקבוצת האופיואידים ולא ניתן לשלול כי זה הגורם. יש לציין שילדתי בן נוסף לפני חודשיים וחצי והכל היה תקין על אף שגם בהריון זה סבלתי מצירים מוקדמים. שאלתי היא האם יש מה לעשות משפטית בנושא? בתודה מראש

08/01/2013 | 15:47 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

חן שלום רב, ככל שהדברים הם מדויקים ובזמן ההריון עם בתך אכן אלגוליזין הייתה אסורה לנשים בהריון, עולות שאלות קשות המחייבות בדיקה לגבי הטיפול שניתן לך. יחד עם זאת, לפי תיאור המקרה לא ברור האם נותר לבתך נזק לצמיתות. במידה ואכן לא נותר נזק (וכך אנו מקווים), נראה כי לא יהיה מקום להגשת תביעה ברשלנות רפואית, שכן נזק הוא מרכיב מרכזי והכרחי בהגשת תביעות אלה ובפסיקת פיצוי. כלומר, עצם ההתרשלות אינה מזכה את הנפגע בפיצויים. החלופה במקרה כזה תהיה הגשת תלונה ודרישה לבירור העניין, בין אם למשרד הבריאות ובין אם להנהלת המוסד הרפואי בו קיבלת את הטיפול בתרופה. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

08/01/2013 | 16:09 | מאת: חן

ראשית, תודה על תגובתך המהירה. שנית, כפי שציינת תודה לאל ביתי מתפתחת היטב על אף נזקי הרפואה. מה בדבר נזקים אפשריים בעתיד שכן עפ" מחקים שקראתי בנושא גם אם ההתפתחות תקינה בחיים המוקדמים ייתכנו סיבוכים מטוחרים יותר בילדות או בבגרות כגון אפילפסיה ויקויים תפקודיים בתחומים שונים האם תביעה אפשרית רק מרגע הופעת הנזק? ככל הידוע לי הנהלים בביה"ח שונו והתרופה הוצאה משימוש. שוב תודה

מנהל פורום רשלנות רפואית