איבוד תחושה בירך ימני לאחר זריקת אביטרן

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/09/2012 | 01:03 | מאת: דיאנה 1234

שלום אני חיילת, לפני כחודשיים פוניתי למיון עקב כאבי גב. קיבלתי זריקת אביטרן בישבן בצד ימין. אחרי כיום מהזריקה שמתי לב שאיני מרגישה חלק מירך ימני וכאבים בעת ישיבה או הליכה מרובה, פוניתי שוב למיןן נתנו לי כדורים מכאבים והכדורים לא עזרו לי וכך זה נמשך עד היום. ואני מרגישה גם כאבים בעצם כשאני יושבת הרבה, או הולכת הרבה ואז אני לא יכולה לדרוך על אותה רגל מכאבים ממש חזקים בירך.. הרופא ביחידה אמר שרוב הסיכויים שפגעו לי בעצם ושאני צריכה להתלונן על הבית חולים ששם עשו לי את הזריקה האם זה מה שעליי לעשות??

23/09/2012 | 14:43 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

דיאנה שלום רב, האם כוונתך כי רופא היחידה העלה את הסברה כי הייתה פגיעה בעצב? זריקת אביטרן היא זריקה תוך שרירית וכאשר היא ניתנת בישבן יש לתת להזריקה בחלק העליון והחיצוני של הישבן. אם מזריקים במקום שגוי תיתכן פגיעה בעצב הסכיאטי שעלולה להוביל לפגיעה בתחושה כפי שאת מתארת. הפגיעה יכולה להתרחש הן כתוצאה מהפגיעה הישירה בעצב והן עקב הזרקת החומר אל העצב (לאחר הפגיעה בו ואם לא הוצא המזרק מבלי לבצע את הזרקת החומר עצמה). אם מדובר בבית חולים של המדינה ומאחר ואת חיילת, ייתכן ולא ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית (אם כזו התרחשה) אלא להגיש תביעה למשרד הביטחון לפי חוק נכים תגמולים ושיקום. לאור שאלות אלה ואחרות, רצוי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום כדי שיבחן בסיוע מומחה רפואי מתאים האם הייתה רשלנות או שמא מדובר בסיבוך של הזריקה, וכן מהן האפשרויות העומדות לרשותך מבחינת הגשת תביעה. בברכת רפואה שלמה וחתימה טובה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית