רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

25/07/2012 | 14:23 | מאת: רחלי

שלום, אמי, אשה בת 80, אושפזה בבית חולים (כרגע לא אציין שמו) במרכז הארץ בתאריך 10 ליוני 2012, עקב שילשולים מתמשכים (במכתב שחרור צוין שחלתה במחלת קרוהן). ב-17 ליוני לאחר שיחת הרופאה המטפלת באימי נאמר לנו שלאחר בדיקת ה-C.T בטן אמא כנראה תשוחרר מבית החולים ב-20 לאותו חודש. ב-19 ליוני הוזרק לאמי חומר לקראת הצילום, חומר אשר גרם לה לפרפורי לב, וכדי להרגיע הוזרק לה חומר הזרקה במינון (גבוה) המתאים לאדם צעיר ולא לאשה בת 80. כששמו הרופאים לב לטעותם, הוזרק לה חומר נוסף שאמור היה לנטרל את חוזק השפעתו של החומר הראשון. אמי באותו ערב היתה אמי בתרדמה ומחוברת למכשירים והושמה בחדר השגחה - במכתב השחרור לא מצוין האירוע בעת ה-C.T בבטן, לא מצוין שמו של חומר ההרגעה שניתן לאמי במינון מופרז (מה היה המינון), ולא מצוין שם החומר (מה היה המינון), שניתן לאמי כדי לנטרל את השפעתו של החומר הראשון. מספר משפטים נשארים סתומים: כמו : "ללא דמם תוך גולגלתי חריף". אמי הגיעה לבית החולים מתפקדת ועל שתי רגליה, לחדר המיון היא נכנסה לבד , ביציאתה מבית החולים היא לא יכלה להגיע לחניון הרכב לבד וכיום היא לא מתפקדת לבד, היא הולכת באמצעות הליכון וצריכה עזרה רבה. כל צד ימין של הגוף כאילו משותק, הוא מוגבל לעומת צד שמאל, אמא חשה ברעד בידיים וברגל ימין. סך כל התקופה שאמי שהתה בבית החולים היה חודש. מתנצלת על מכתבי הארוך - ומאד אשמח לתשובה, כיצד עלינו לנקוט בהמשך

25/07/2012 | 17:43 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

רחלי שלום וברכה, כמובן שבלי לברר בדיוק מה היה במהלך ההכנות ל-CT ולאחריו קשה לדעת האם הייתה כאן רשלנות. ניתן לפנות לעו"ד המתמצה בתחום אשר יוכל להוציא את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי לאמך ובייחוד את תיק האשפוז מבית החולים כולל התיעוד הקשור לבדיקת ה-CT. את החומר הרפואי יעביר עו"ד לרופא המומחה בתחום שיוכל לבחון את החומר הרפואי ולהעריך מה בדיוק התרחש והאם הייתה רשלנות במהלך הטיפול. עו"ד יוכל גם להעריך האם ישנה כדאיות כלכלית בהגשת התביעה, שכן מדובר לרוב בהליך משפטי ארוך ומורכב הכולל הוצאות כספיות מרובות. בברכה ורפואה שלמה לאמך, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית