תוספת ויטמין B לחולי סוכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

07/02/2012 | 17:26 | מאת: אבי

אני בן 80 יש לי סוכרת מזה כ - עשר שנים. בחמש שנים האחרונות אני מקבל כל יום כדור מטפורמין בנוסף לסימבסטטין 40 מ"ג + דיזוטיאזיד + אנלאפריל 10 מ"ג. שמעתי כי חולי סוכרת נזקקים לתוספת ויטמין B . הייתי מבקש לדעת אם כן, ולמה. בכבוד רב ובתודות, אבי.

שלום אבי טיפול במטפורמין עלול לעטים לגרום לחסר בויטמין B12 בחולי סוכרת. במידה ויש תסמינים או בדיקות המרמזות לכך, ניתן לבדוק את רמות הויטמין בבדיקת דם פשוטה. לגבי שאר הויטמינים ממשפחת הB (תיאמין וניאצין), הקשר ברור פחות. בנוסף, ויטמין D נמצא נמוך במבוגרים רבים וניתן לשקול לבדוק את רמתו בדם ולתת טיפול משלים. לגבי B12, במקרים מסויימים, חולי סוכרת מסוג 1 עלולים להיות חשופים לחסר בו בשל תופעה הנקראת PERNICIOUS ANEMIA. מצב זה אינו נפוץ אך מופיע יותר בחולים עם מחלות אוטואימוניות אחרות, כגון סוכרת מסוג 1.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול