היפו

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/01/2012 | 18:59 | מאת: שמואל

רופא נכבד. מודה לך על תשובותיך המאלפות והמחכימות. אך אי אפשר פטור בלא כלום. האם ניתן לחוש או להרגיש בהיפו כאשר הוא בא תוך כדי שינה? ואם לא הרי שיש כאן סכנת חיים? מודה מראש

שלום שמואל חולים מסויימים מתעוררים בשל היפוגליקמיה בזמן שינה. אחרים סובלים מנדודי שינה, סיוטים, הזעה בזמן השינה וכד'. לעטים חולים מסויימים אינם חשים בהיפוגליקמיה כלל ואז קיימת סכנה לחייהם. הדבר אינו נפוץ אך קורה יותר בסוכרת מסוג 1. מומלץ להמנע עד כמה שניתן מארועי היפוגליקמיה בזמן שינה. בכל שינוי משמעותי של הטיפול מומלץ להתעורר באופן יזום בלילה ולמדוד את ערך הסוכר. כל זאת, כמובן במעקב רופא הסוכרת שעוקב אחריך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול