סוגי אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

21/12/2011 | 20:59 | מאת: יואב

שלום ד"ר אלדור, רציתי לדעת מהם סוגי האינסולין הקיימים היום ומה ההבדלים ביניהם ? תודה יואב

שלום יואב קיימים תכשירי אינסולין רבים ומגוונים. בקצרה- האינסולין ההומני- מתחיל פעולתו תוך כ30 דקות ופועל למשך עד 4 שעות. אינסולין NPH- מתחיל פעולתו לאט יותר ומשך פעולתו כ8 שעות. בתכשירים החדשים יותר קיימים האינסולין הבזאלי החדיש- לנטוס או לבמיר- משך פעולתם עד 24 שעות . לנטוס ניתן בזריקה יומית אחת ולבמיר באחת או 2. הם גורמים לפחות השמנה וארועי היפוגליקמיה מהNPH. אינסולין קצר חדיש- ליספרו,אפידרה, הומלוג- מתחילים פעולתם תוך דקות. פעולתם נמשכת בדרך כלל עד שעתיים. קיימים גם תכשירים המשלבים את הNPH עם אינסולין קצר פעולה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול