סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/11/2011 | 08:23 | מאת: שמוליק מנצרת עלית

אני היום בן 35 ועברתי קריתה של חצי כף רגל האצבעות ועוד כצאת כתוצעה מחוסר הבנה בסכרת וחוסר תשומת לב שלי (נירדמתי ליד מפזר חום בחדר והוצאתי את הרגל אליו והוא שרף לי אותה עקב חוסר תחושה של הרגלים לחום וקור) את הסוכרת גילו לי רק בגיל 26 וזה קרא מיד אחרי שגילו לי אותה ואף אחד לא הסביר לי על בעיות הרגלים שיש לנו בגלל זה קשה לי ללכת ולרוץ ולעסוק בספורט גופני הרבה אנשים אומרים שאני אדם מאוד מוזר אחרי כול מה שעברתי אני עדיין האדם המאושר בחייו השאלות שלי הם האם ישנו איזה ספורט שאני יכול להפעיל את הרגליים עם הקשיים שלי שאלה שניה בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש כאילו אן כלום למטה ואני עומד על אויר ואז פיתאום תחושת הרגליים חוזרת (יש לי דופק ברגלים ) כאילו אן לי את תחושת הנמלים ושלישית אומר שכאשר יש לך סוכר גבוה אתה מרגיש כול הזמן עייף ורוצה לישון לא לי אן את זה כול הזמן אני נימרץ פעיל וקופצני (לדוגמה יש לי ילד קטן והוא לא עומד בקצב שלי )כאילו שיש לי עודף של אנדרנלין אני מחובר למשאבת אניסולין אני נע בן 120 בבוקר ו110 בערב יש קפיצות לפעמים ביום ל190 אני מרגיש את זה וישר מוריד אני בודק כ6 פעמים ביום סוכר לא אשקר יש לי גם נפילות סוכר חזקות כמו 54 והכי נמוך שבקושי קמתי היה 42 יש לי אישה שעוקבת אחרי ויודעת מה לעשות במקרים כאלה

שלום שמוליק מנצרת עלית לגבי פעילות גופנית- כל פעילות גופנית טובה. לאו דווקא כזו שמאמצת רק את הרגליים. שחייה מצויינת בכל מצב וכן פעילות עם הידיים. צריך להערך לפעילות גופנית מראש, לבדוק סוכר ולהמנע מהיפוגליקמיה. לגבי ערכי הסוכר שאתה מציין. נשמע שאתה די מאוזן. האם בדקתה לאחרונה את הA1C? . מומלץ להמנע מארועי היפוגליקמיה רבים מדי. במצב זה לא מרגישים אותם ואז הסכנה לחוות תופעות נוירולוגיות לפני (לדוגמא אבדן הכרה, התנהגות מוזרה או חוסר מודעות). מצבים אלה עלולים להוביל לתאונות. לגבי חוסר התחושה ברגליים- לפעמים הנמלול חולף. פעמים רבות במקרים בהם קיים כאב נוירופטי, גם הוא חולף והופך לחוסר תחושה עם הזמן. לסיכום- נשמע שיש לך מוטיבציה רבה לאזן את הסוכר. מומלץ להוועץ ברופא הסוכרת שלך בכדי לראות כיצד ניתן לשפר זאת. במקרה שלך המעקב חשוב במיוחד כיוון שכבר עברתה כריתה חלקית והסיכון לכריתה נוספת קיים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול