רמות סוכר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/07/2011 | 18:21 | מאת: עזריק

אני בן 56 מזה כשנתיים אני שומר על אורח חיים המומלץ לסכרתיים. בבדיקת רמות הסוכר בצום אני מודד כ125. שעתיים אחרי הארוחה אני מודד כ95. האם תמליץ להתחיל טיפול בכדורים/אינסולין? או להקפיד לאכול משהו קל בין הארוחות?

שלום עזריק בשל הופעת ערכים אלו והחשש , אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקת A1C. סוכר בצום מספר פעמים בערך של 125 נחשב לסוכרת , אך המשמעות של האבחנה ניתנת בבדיקת הA1C. בנוסף חשוב להקפיד על אורח חיים בריא הכולל המנעות מעודף משקל (או ירידה מתונה במשקל במידה וקיים עודף משקל), המנעות מעישון ופעילות גופנית מתונה ויומית. במצב של סוכרת התחלתית, מומלץ היום להתחיל מיד בטיפול במטפורמין. הטיפול בשלב זה של המחלה הוא דווקא היעיל ביותר במניעת סיבוכים עתידיים.

14/07/2011 | 11:32 | מאת: עזריק

A1C=6.8, אני פעיל גופנית,איני מעשן,וללא עודף משקל, אבל רקע של סכרת במשפחה. יש לי גם תופעה של גירודים, בעיקר בכפות הרגליים. האין זה חריג שהסוכר שלי יורד ל95 שעתיים אחרי הארוחה? הבחנתי שאם אני מרבה בארוחות קטנות גם המדידה בצום קטנה לכ110. האם רצוי לשפר אורח החיים, ואולי בתוספות טבעיות למינהן, או שמא להתחיל מיד טיפול באינסולין בהתאם למחקרים והפרסומים האחרונים?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול