לנטוס ובייתה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/04/2011 | 21:16 | מאת: רינה

שלום רב! אני חולת סוכרת עם BMI גבוה מאוד מזריקה לנטוס 36 או 38 יחידות בערב. לפני כחודש קיבלתי מרופאת הסכרת שלי את הבייתה להזריק בבוקר בשילוב עם הלנטוס בערב וכמובן עם שלל הכדורים שאני לוקחת ובניהם פרנדז אמריל ומטפורמין לסכרת, וכל זאת על מנת כביכול לרדת במשקל. מאז שהתחלתי את השילוב של הבייתה הבטן שלי גדלה יותר בצורה בלתי רגילה.(וקיבלתי מחזור לאחר הפסקה של שנתיים) האם יש קשר ? ובכלל האם השילוב הזה מותר? בברכה, רינה

שלום רינה בייטה היא תרופה העובדת בצורה שונה על חולים שונים. בחלק מהחולים היא גורמת לירידה משמעותית במשקל ובחלק לא. לגבי השילוב שלה עם לנטוס- מבחינה פיזיולוגית הוא נכון. לנטוס מוריד את הסוכר בצום ובייטה לאחר האוכל. שילוב בין תכשירים מקבוצת האינקרטין ואינסולין בזאלי נבדק במספר מחקרים ונמצא יעיל בהורדת רמת הסוכר ובטוח יחסית. עם זאת בארץ ההתוויה עדיין לא רשומה ולכן במידת הצורך - יש רופאים המקפידים על החתמת החולה על הסכמה מדעת לגבי שילוב זה (טופס המכונה 29ג'). חשוב להבהיר שמבחינה פיזיולוגית השילוב מאד נכון, חכם ויעיל. אין עדות לסיכון יתר בשילוב זה. לגבי שאר התרופות שאת לוקחת- השילוב בין בייטה לאמריל עלול להוביל לארועי היפוגליקמיה. מומלץ לעקוב ובמידת הצורך לדווח לרופא הסוכרת שלך. בכלל, אני ממליץ לך להוועץ ברופאת הסוכרת שלך לגבי אופי והמשך הטיפול. על פי התאור שלך, נשמע לי שאת בידיים טובות. לגבי חידוש הדמם המחזורי- מומלץ להיבדק בנושא בהקדם על ידי גניקולוג וכן לדווח לרופאת הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול