סוכר מסוג 1

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

16/12/2010 | 09:16 | מאת: אבי

שלום... 1- הם יש חדש בנושא השתלת תאי ביטא או בהשתלות לבלב,מה סיכויי ההצלחה בהשתלות כאלה. 2- האם ישנם תרופות שעוזרות לאיזון ולהפחתת מספר זריקות האינסולין ביום.

שלום אבי 1. אין חדש בהשתלות תאי ביטא או לבלב. לבלב יכול 'לרפא' מסוכרת למספר שנים אך הניתוח סבוך ומסוכן. הוא בדרך כלל מבוצע בשילוב עם השתלת כליה כשצריך. 2. השתלת איים- מצליחה להוריד את הצורך באינסולין עד שנה (לפעמים עד 5 שנים). יתרונה הוא בכך שהיא גורמת לסוכרת להיות יציבה יותר- מחזירה את החולה לתקופה דומה לירח הדבש. מכאן שההתוויה שלה היא בחולים מאד לא מאוזנים עם ארועי היפוגליקמיה רבים וקשים. יש לזכור שטיפולים אלו גוררים דיכוי חיסוני ולכן הם כרוכים בסיכון לזיהומים ואולי לממאירויות. 2. בחולים מסוימים ניתן להוסיף תכשירים המורידים את התנגודת לאינסולין ובכך להוריד את מינון האינסולין הדרוש. חלק מהתכשירים הללו נינתים בזריקה בעצמם (אמילין ובייטה). מכאן שבדרך כלל הוספת תכשיר כזה בחולי סוכרת מסוג 1 אינו מוריד את מספר הזריקות ביום. בכל מקרה מומלץ להוועץ ברופא הסוכרת העוקב אחריך- יתכן וניתן לשנות את הטיפול בצורה שתתאים יותר לסדר היום שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול