ילד סכרתי בן 15+

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

12/12/2010 | 16:34 | מאת: אילנית

שלום, בני סוכרתי(סוג 1) מגיל 9.מטופל בשניידר. עד לפני שנה היה אם משאבת אינסולין יחסית היינו בשליטה והa1c שלו היה 6.5 /7 על חשבון הרבה היפויים!. לפני שנה החליט להוריד את המשאבה מי סיבה אישית שלו ועבר לזריקות בעט לנטוס בבוקר ונובורפיד לפני כל ארוחה אנחנו לא מצליחים להגיע לאיזון "נורמלי" הוא הולך לישון אם 150-180 והוא קם אם 350+ זה לא קורה כל יום אבל הרבה פעמים זה קרה. או לפני פעילות הוא אוכל מנה מורכבת ומנה פשוטה בלי להזריק ואחרי פעילות הוא גבוהה , בקיצור הa1c גם הוא 9\ 9.5 אני מאוד מודאגת ומנסה לקבל כמה שאפשר מידע והכוונה לטיפול. תודה מראש.

שלום אילנית. חשוב להדגיש שאיזון הדוק של חולה סוכרת צעיר הסובל מסוכרת מסוג 1 צריך להתבצע במרפאת סוכרת ובמעקב הדוק של רופא סוכרת. לגבי שאלתך- קיימים מספר רמזים לאפשרויות לשנות את הטיפול (כמובן באישור רופא הסוכרת שלכם). חולי סוכרת מסוג 1 נזקקים בדרך כלל למינוני אינסולין נמוכים. במינונים הנמוכים, משך הפעולה של לנטוס ולבמיר קצרים יותר מ24 שעות ומכאן שלפעמים ניתן לתיתם פעמיים ביום ( בלבמיר זה רשום בהתוויה , אך גם לנטוס ניתן להזריק פעמיים ביום). מאידך, ערך סוכר גבוה בבוקר עלול להעיד על היפוגליקמיה לילית. מכאן שראשית צריך לשלול אפשרות זו ובמידה וערך הסוכר גבוה לאורך הלילה, לשקול הוספת זריקת לנטוס ללילה( שוב באישור ובמעקב של רופא הסוכרת שלכם). פרט לכך ידוע שבגיל ההתבגרות, חולי סוכרת רבים סובלים מקושי באיזון- הן משינויים נפשיים והן משינויים פיזיולוגים החלים בגופם בתקופה זו. אין תחליף למעקב הדוק ותכוף אצל רופא סוכרת בכדי לשפר את האיזון ועל כן זוהי המלצתי העיקרית במקרה זה.

27/12/2010 | 22:45 | מאת: יאיר בר

שלום אני אבא של ילד חולה סכרת . היינו באותו המקום בעבר. עברנו ל 3 זריקות נובוראפיד וזריקת לוואמיר אחר לפני השינה ששיפרה את האיזון בבוקר. בהצלחה. יאיר

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול