הקשר בין הזרקת אינסולין וצירים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/11/2010 | 01:05 | מאת: מצפה לטוב

לד"ר רועי אלדור- מודה לך מאוד על תשובתך לשאלתי הקודמת. רוצה להמשיך ולשאול- אני כרגע נמצאת בתחילת חודש תשיעי- עם סוכרת הריון מאוזנת עם אנסולין הומולוג מיקס 25 (הזרקה של 18 יח' בבוקר ו32 לפני השינה). תוקפים אותי מידי פעם צירים חזקים וכואבים מאוד -בד"כ קורה לאחר ארוחת הערב. הצירים לא תמיד סדירים ולפעמים הם מתמשכים ללא הפוגות. בפעם אחת הגעתי לבי"ח והרופא אמר לי לשתות ולנוח כי אני קצת מיובשת. מאז שמתי לב שבכל פעם שיש לי תופעה דומה הכאבים לא מפסיקים למרות שתיה ומנוחה אלא רק עד לשעת הזרקת האינסולין ואכילת ארוחת לילה מיד לאחר ההזרקה. אני בודקת רמות סוכר שעה לאחר ארוחת הערב והם בטווח נורמלי - בסביבות ה-100. רציתי לשאול -אם אכן יש קשר או שזה רק צירוף מקרים? אם אכן יש קשר כזה מה אני יכולה לעשות על מנת למנוע את הצירים האלה עד שיגיעו הצירים האמיתיים? האם יכול להיות שזה נגרם מירידה ברמות הסוכר והכי חשוב- האם המצב הזה,גם של ירידה ברמות סוכר וגם של הצירים יכול להזיק לעובר??

שלום 'מצפה לטוב' בכדי לקשור קשר בין הצירים לערך הסוכר צריך לבדוק מה רמת הסוכר בזמן הצירים. שינויים בסוכר- הן בעלייה והן בירידה מהירה, או בנפילת סוכר מתחת לערך הנורמה עלולים לגרום למגוון רחב של תסמינים. במידה וערך הסוכר תקין בזמן הצירים ואין נפילת סוכר מהירה, סביר להניח שאין קשר ביניהם. מאידך במידה והצירים תמיד מלווים שינויים קיצוניים בערך הסוכר או נפילת סוכר- יתכן והם קשורים ואז שינוי באופי ההזרקה והאכילה עשוי להועיל. לגבי העובר-אין הוכחה ברורה לכך שארועים קלים של היפוגליקמיה משפיעים עליו- הוא יחסית 'מוגן' מכך. בכל מקרה אני ממליץ לך להוועץ בהקדם בנושא ברופא הסוכרת העוקב אחריך במהלך ההריון ולערוך שינויים בטיפול רק על פי המלצתו.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול