היפו אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/09/2010 | 10:47 | מאת: חנה

שלום לך ד"ר אלדור ראשית שנה טובה דבר שני האם תוכל להסביר לי בקצרה על אינסולין שונה שקיים היום מבחינת השפעה על היפוים תודה

שלום חנה ממגוון סוגי האינסולין הקיימים היום, האינסולין הבזאלי החדיש- לנטוס ולומיר, גורמים לפחות ארועי נפילת סוכר- היפוגליקמיה. זאת בשל אופי פעולתם המתון ויציב לאורך היממה. לעומתם- האינסולין הבזאלי מהדור הישן- NPH, יציב פחות וכרוך בארועי נפילת סוכר כ6שעות לאחר הזרקתו. מבחינת התכשירים הניתנים סביב האוכל- אינסולין קצר פעולה, התכשירים החדישים (נובורפיד, הומלוג, אפידרה) גורמים לפחות אירועי היפו. תכשירים אלו פועלים מהר יותר ולזמן קצר יותר בהשוואה לאינסולין הומני קצר פעולה. בכך הם מספקים טוב יותר את צרכי הגוף ומלווים באופן פיזיולוגי את עליית הסוכר לאחר ארוחה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול