לחץ בחזה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/04/2010 | 20:32 | מאת: חגית

שלום, אני בשבוע 29 להריון וחולת סכרת כבר 11 שנה. עד לפני שבוע הייתי מאוזנת ע"י תזונה ופעילות גופנית. שבוע שעבר התגלו ערכים גבוהים, הוחלט על התחלת טיפול באינסולין (הומולין). לעיתים אני מרגישה לחץ בחזה שלא מרפה, האם ייתכן שזה תגובה מהזרקת האינסולין ?

שלום חגית. לחץ בחזה אינו תופעת לוואי מוכרת של אינסולין. עם זאת יתכן והוא גורם לנפילת סוכר בדם וזו עלולה להתבטא כלחץ בחזה. אני ממליץ לך לבדוק את סוכר הדם בזמן הארוע ולפנות באופן מיידי לרופא העוקב אחריך בכדי לחקור את משמעות התסמינים. יש מקום לבצע אקג ואולי מבחן מאמץ ואקו לב בכדי לשלול בעיה לבבית ראשונית. (הסבירות לכך נמוכה אך יש לשקול זאת לפחות. )

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול