היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/10/2009 | 16:45 | מאת: ch694

צוהריים טובים , מה הסביבה לירידת גלוגוז בדם בצורה משמעותית עד 13 ? לפני שבועיים נמצאת בבית מחוסרת הכרה ( היפותרמיה 35.5 , היפוגליקמיה 13 , היפוקלמיה 2.5 , ... אושפזתי יומיים ב- ט.נ ואח"כ בפנימית . וגם לפני 3 ימים קרה הדבר עוד פעם ... הרופאים לא יודעים הסיבה לכך , לכן חשדו שמדובר בהזרקת אינסולין . בקיצור עדיין אני לא יודעת מה הסיבה לכך , בבקשה - אם אפשר הסבר לכך ... והכי חשוב שלא סובלת מסוכרת ... נלקחו רמות אינסולין ו PEPTIDE-C (עדיין אין תשובה) , ( מהן הבדיקות האלה ?! על מה מעידות ?! ... רקע כללי : - אני בחורה בת 25 . עברתי לפני שנה ניתוח "DISTAL GASTRECTOMY + VAGOTOMY" בגלל כיבים רבים בקיבה שמדממים מדי פעם . - REC. PANCREATITIS ( ארבעה אישפוזים אחרי הניתוח עם שיפור במצב .... ) . - תרופות קבועות : לוסק וברזל . תודה רבה ,

שלום ch694 קיימות מספר אפשרויות לכך אך כולן די נדירות בגילך. יתכן וחסר לך קורטיזול בגוף (מצב הנקרא סינדרום אדיסון)- בטוחני שהרופאים שטיפלו בך חשבו על כך וביצעו את הבדיקות הנדרשות. בנוסף לפעמים רואים תסמינים דומים בחולים מבוגרים עם זיהום חריף (אלח דם). מצבים נוספים ונדירים ביותר היכולים לגרום להיפוגליקמיה ספונטנית הם גידולי לבלב נדירים המפרישים אינסולין. (במצב זה בודקים רמת אינסולין וCPEPTIDE בדם- אלו הורמונים המופרשים יחדיו מהלבלב ) לפעמים היפוגליקמיה ארעית מופיעה לפני הופעת מחלת סוכרת אך לא כך נשמע הדבר אצלך. אני ממליץ לך לפנות להמשך ברור אנדוקריני בהקדם האפשרי.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול