מניעת היפו-יים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/09/2009 | 15:12 | מאת: שרה

מה הזמן הכי מומלץ להזריק לנטוס על מנת למנוע היפוים בלילה?

שלום שרה לנטוס עדיף על פני אינסולין בזאלי מהדור הישן, לדוגמא NPH בכך שהוא גורם לפחות ארועי היפוגליקמיה כאשר הוא ניתן במינון לילי- לפני השינה. הסיכון לחוות היפו עם לנטוס קיים אך קטן משמעותית מסוגי אינסולין ישנים יותר. לפעמים מתיחסים לתכונה זו כ'מניעת היפו' למרות שאין כאן מניעה אלא חוסר גרימה של היפו. (אני מקווה שזה ברור). במידה ואת זקוקה לטיפול באינסולין לילי בכדי להוריד את רמת הסוכר בצום, ללא ספק לנטוס או לבמיר עדיפים על NPH הישן. שיטה נוספת להמנע מהיפו לילי היא להתחיל במינון נמוך של אינסולין לילי ולעלות בהדרגה עד שמגיעים ליעד הסוכר הרצוי בבוקר.

06/09/2009 | 12:51 | מאת: שרה

כן הכל היה מובן :) אז אם אני מזריקה לנטוס כדי למנוע היפו בלילה אני יכולה לוותר על ארוחת ה"לילה"?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול