איזון כיצד?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

01/08/2009 | 09:15 | מאת: שלי

שאלה: מה זה איזון בכלל? אם קיים איזון שהוא תוצאה של אכילה נכונה ,הרי שמחר הכל יכול להשתנות אם ישנה השתוללות עם האוכל? כיצד מתגברים על זה? הרי אי אפשר כל החיים להתנזר או להתאפק מלאכול מה שאסור.

שלום שלי הכוונה באיזון היא הגעה לערך HBA1C מטרה, המהווה ממוצע של ערכי הסוכר בחודשים האחרונים. ערך הA1C המומלץ נמוך מ7 אך ניתן לשנותו בהתאם לחולה ולמחלות הרקע שלו. לגבי הצורך ב"גנבות ", אני תמיד ממליץ לחולים שלי שבמידה והם "חייבים" לאכול את העוגה, שיעשו זאת עם נעלי התעמלות ויצאו לפעילות גופנית מיד אחרי. לפעילות גופנית השפעה הדומה לאינסולין והיא יכולה "לאזן" את ערך הסוכר טוב יותר. עם זאת מומלץ לא לגנוב אלא לדבוק בדיאטה מאוזנת שתוביל לירידה הדרגתית במשקל לאורך זמן.

11/08/2009 | 13:28 | מאת: רומי

ברור שאי אפשר להתנזר אבל יש דרכים שאפשר להתגבר על זה כמו שד"ר אלדור רשם איזון טוב גם תלוי בתרופות ואני מכירה הרבה שמחפפים בזה , מצד שני אני מאוזנת עם לנטוס נגיד ומקפידה על הכל (דיאטה, ספורט) וקל יותר לשמור על איזון

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול