נובונורם

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/06/2009 | 16:56 | מאת: רועי

שלום ד"ר רועי, כתבת שלנובונורם יש תופעות לוואי. רציתי לדעת מנסיונך מהן תופעות הלוואי השכיחות של תכשיר זה (מלבד השמנה והיפו) ? תודה, רועי

אילו בדיוק תופעות הלוואי הנפוצות של נובונורם- השמנה וארועי היפוגליקמיה. עם זאת בשל זמן פעולה קצר מגליבטיק ודומיו- נמצא במחקרים שניתן לאזן עימו סוכר טוב יותר ופחות ארועי היפוגליקמיה. בנוסף יש לזכור שכנראה ואין לו השפעה מיטיבה על הלבלב ובנוסף יתכן (אף שזה אף פעם לא הוכח) שיש לו השפעה מרעה על הלב. העיקר בחיי היום יום זה השמנה והיפו.

14/06/2009 | 22:15 | מאת: רועי

ד"ר אתה יכול בבקשה להרחיב בעניין של השפעת הנובונורם על הלב ?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול