בדיקת סוכר בדם

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/06/2009 | 19:19 | מאת: שלמה מקמל

בני חולה סכרת סוג 1 שאינו מאוזן זמן רב A1C גבוה מאד מעל 11.5 האם ישנה בדיקת דם A1C כל שבועיים לעקוב האם הסוכר מתאזן ולא לחכות לבדיקה של כל שלושה חדשים ,הראוי לציין שהוא מחובר למשאבת אינסולין וסנסור ועדיין אינו מאוזן

בדיקת A1C היא אכן ממוצע של 3 חודשים ולכן נעשת בתדירות זו אך זה אינו ממוצע שווה ערך. עיקר הבדיקה מורכב מהחודש האחרון. לכן ניתן לפעמים לחזור על A1C לאחר חודש. קיימת בדיקה נוספת שרופאים מסוימים אוהבים - פרוקטוזמין. היא פחות מתוקפת מA1C ולכן אני איני משתמש בה. בנוסף ממוצע מדידות סוכר מספר רב של פעמים ביום יכל לתת הערכה גסה של הA1C. ממוצע סביב 150 הוא 7-7.5% . 200 = 7.5-8 וכך הלאה. זו הערכה גסה אך אני משתמש בזה הרבה. זה יתן מדד טוב לגבי שיפור איזון של בנך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול