בעיה מתמשכת של יצוב סוכר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

09/06/2009 | 11:16 | מאת: דויד

דודתי היתה מזריקה לבמיר בבוקר 26 יחידות וסוכר היה במהלך היום לפעמים בסביבות 250 הרופאה החליפה ללנטוס (זריקה בבטן בלבד)לפני שינה במינון 14 והיו נפילות בלילה 50 סוכר גם שהזריקה 10 ו 8 לאחר מכן עברה להזרקות לנטוס בבוקר בלבד 16 אבל בצום היה 80לפעמים וסוכר במשך היום מעל 200 שהועלה האינסולין לכמות 22 התוצאות במשך היום היו טובות 160 -130 אבל בלילה היו נפילות פעמיים במשך שבוע ולכן שאלתי: 1. האם יתכן שלדודתי הלנטוס עושה היפו והלבמיר יותר בטוח בשבילה. 2.האם יתכן שהמעבר להזרקות בבטן גורם לדודתי ספציפית דווקא להיפואים בלילה(עובד חזק מדי) סיכום: 1.יש אפשרות למינון נמוך של לנטוס בלילה אולי 6-8 אבל למחרת אין לו אפקט? 2.בבוקר לנטוס נותן תוצאות סבירות 130-160 אבל לפעמים נופל הסוכר בלילה והזרקה במינון נמוך מעלה הערכים במהלך היום כדורים 1 מ"ג נובונורם לא מצליחים במהלך היום להוריד סוכר לכן מה עוד אני יכל לבקש מהרופאה? התהליך הזה כבר מעל חצי שנה ללא תוצאות וסוכר לא יציב בטח כבר יש נזק בגוף.

להלן תשובות לשאלותיך לפי הסדר 1. יתכן ולדודתך לבמיר התאים יותר. משך הפעולה של לבמיר במינון נמוך לפעמים קצר מ24 שעות. בנוסף כנראה ועוצמתו נמוכה ביחס ללנטוס. זה אומר ש26יח' לבמיר לפעמים מורידות סוכר פחות ולזמן קצר יותר מאשר 26 יח' לנטוס. מדוע לא פשוט לעלות במינון הלבמיר בבוקר?. אפשר להוסיף עד זריקה של לבמיר גם בלילה במינון נמוך יותר עם צריך. את אותו הדבר אפשר לעשות עם לנטוס אבל במינונים נמוכים יותר. האם היא לוקחת גם נובונורם- זה ללא ספק עלול לתרום לארועי היפוגליקמיה בלילה- במיוחד עם היא נוטלת אותם מאוחר. דודתך צריכה לפנות לרופא סוכרת ולהמשיך לבצע שינויים בעצתו עד שתמצא את השילוב המתאים ביותר עבורה. כמו כן ניתן לחשוב גם על אחת מהתרופות החדשות (אך לצערי יקרות) בייטה או ג'נוביה שמורידות את הסוכר במהלך היום. 2. מעבר לבטן לא אמור להשפיע על הספיגה. לנטוס עלול בחולים מסוימים לגרום להיפו בלילה אבל אולי הגורם הוא דווקא הנובונורם. שוב צריך להתייעץ עם רופא הסוכרת לגבי המשך הטיפול וכן לבדוק את אזורי ההזרקה בבטן.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול