NOVONORM Vs. INSULIN

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/05/2009 | 16:43 | מאת: רפאל

שלום ד"ר אני מאוזן באמצעות ג'נוביה ופה ושם נובונורם. הפחד שלי הוא שהנובונורם יסחוט את הלבלב וירוקן את תאי הביתא שבו עד למצב של תלות מוחלטת באינסולין. האם שווה לקחת אינסולין או להמשיך עם הנובונורם עד שהוא יסחוט את כל הלבלב. כמה זמן אפשר "למשוך" את הלבלב על נובונורם ?

אין כל הוכחה שנובונורם מדי פעם "סוחט את הלבלב ומרוקן את תאי הביטא" בצורה בלתי הפיכה . העבודות הראו שטיפול בתרופות ממשפחת הסולפונילאוריה- כמו גליבטיק - דורש הוספת טיפול נוסף כעבור מספר שנים בשל עלייה הדרגתית בA1C. המחשבה שזה נובע מכך שלתרופות אלו אין אפקט המשמר את תפקוד תאי הביטא- אך זו עדיין בעיקר תאוריה. בנוסף תרופות אלו במעבדה (בתרביות תאים) לפעמים גורמות למוות תאי ביטא- אך גם כאן, אין הוכחה שזה אכן המצב באדם. לגבי שימוש ארעי בנובונורם - אין לכך הוכחה לכאן או לכאן. לגבי החלפת הטיפול לאינסולין- עליך להוועץ עם רופא הסוכרת שלך. באופן כללי בחולה מאוזן הגישה הרווחת היא לא להחליף את הטיפול (פרט למקרים מיוחדים או מתוכננים מראש).

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול