אינסולין בזלי ועלייה במשקל

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

12/05/2009 | 19:03 | מאת: רניה

שלום לד"ר, הבנתי מחולים , אחות סכרת וכן ממך בתשובותיך שאינסולין בזלי גורם פחות לעלייה במשקל מאשר אינסולינים אחרים? אציתי לדעת אם אפשר הסבר קצרצר למה זה בדיוק ככה וגם: אילו אופציות עומדות בפני החולים היום של טיפוול בבזאלי? למיטב ידיעתי יש בארץ מעט מאד (כשניים )סוגים כאלה או שלא? תודה מראש

13/05/2009 | 11:41 | מאת: ג'וני

אכן אינסולין בזלי גורם פחות לעלייה במשקל לא יודע להסביר בדיוק למה, אני מניח שהרופא יודע מניסיוני עם אנסולין לנטוס אכן יש לו השפעה נייטרלית על המשקל, אולי כי הוא מוזרק רק פעם ביום ופועל למשך 24 שעות כך שאין פיקים בסוכר...?

לשאלתך הראשונה- לא ברור באופן מלא מדוע אינסולין בזאלי גורם לפחות עלייה במשקל. יתכן וזה קשור לשינויים עדינים יותר בסוכר הגורמים לפחות תחושת רעב לאחר ההזרקה ופחות ארועי היפוגליקמיה הגורמים לרעב. בנוסף בסוג הבזאלי שנקרא לבמיר- יתכן וקיים מנגנון נוסף של דיכוי רעב ברמת המח. לגבי ההיצע- קיים NPH שהוא הבזאלי הישן והפחות טוב. בנוסף קיימים לנטוס ולבמיר החדישים- יציבים יותר, גורמים לפחות ארועי היפוגליקמיה וברוב החולים גם לפחות השמנה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול