NOVOMIX 30

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/04/2009 | 13:05 | מאת: שמואל

ד"ר שלום, אני סובל ממחלת קוליטיס במעי הגס. כרגע אני בהתלקחות ונטל קורטיזון במינון של 40 מ"ג כל יום. הסכרת 2 שממנה אני גם חולה הרקיעה שחקים. רופאת הסכרת החליטה לשנות לי טיפל ולהוריד את הכדורים שהייתי נוטל גלוקופאצ והתחיל להזריק בבוקר ובערב את האינסולין הנ"ל בכמות של12 יחידות כל פעם. אני במשקל של 63 ק"ג. בבוקר בצום אני מתעורר אם סוכר של 240 בממצוצע.לאחר שעתיים של ארוחת בוקר וההזרקה כמובן הסוכר עולה ל- 350 ובערב לאחר הזרקה ושעתיים לאחר האוכל הוא מטפס ל- 500. מבקש את עצתך הדחופה תודה

כיוון שאתה במעקב של רופאת סוכרת לדבריך, אני ממליץ שתחזור אליה עם הערכים שמדדתה. ככלל נשמע שאתה זקוק למינון גבוה יותר של אינסולין מהיר פעולה סביב הארוחות. בנובומיקס, האינסולין המהיר מהווה רק כ30% מכלל המינון בעד שקיימים היום תכשירי מיקס בו הוא מהווה 50% ואף 70% . בנוסף יתכן וצריך להחליף את הטיפול לזריקות של אינסולין מהיר סביב האוכל ואינסולין ארוך ובזאלי לפי הצורך. כל אלו לא באים במקום פגישה נוספת עם רופאת הסוכרת שלך. איזון סוכרת הוא תהליך ובדרך כלל דורש מספר מפגשים תכופים עם הרופא המטפל.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול