השמנת יתר ואינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/08/2012 | 04:45 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 35, סובלת מהשמנת יתר , BMI 33 מעוניינת לרזות (שוב... ). בעברי מס' דיאטות, רזיתי בהן כ-10-15 קילו, בירידה הדרגתית שלמס' חודים בדיאטה מאוזנת ללא כדורים או מסגרת כלשהי. לצערי העליתי הכל כמה פעמים. כלה בדיקות ההורמונליות שלי השגרתיותתקינות מלבד TSH 5.3 וטריגליצרידים (ערך ממוצע של כ-350) בדקתי במחקרים וראיתי שיש משהו שנקרא תנגודת גבוהה של אינסולין בדם. בנוסף - מחסור בהורמון לפטין שאחראי על תחושת השובע. שאלותי- 1. רציתי לדעת איזה בדיקות מבצעים על מנת לבדוק אם יש בעיה בשני אלה . 2. אינסולין הכוונה לבדיקה הרגילה של סוכר בדם? ולפטין? 3. מה הטיפול שנהוג לנקוט בשני אלה? 4. האם יש כדורים לא מסוכנים לכבד או ללב שאנייכולה לנטול כעסרה בתהליך ההרזייה? 5. האם הרזייה אמורה גם לאזן את רמת הTSH? בתודה ושבוע טוב, טלי

שלום טלי כרגע אין מקום אמיתי בקליניקה לבדיקות לפטין או אינסולין. תנגודת לאינסולין מאובחנת בהעמסת סוכר רגילה אותה ניתן לבצע בקופת חולים בחשד לסוכרת. חסר בלפטין מולד- ניתן לטיפול בלפטין, אך חסר 'יחסי' בלפטין אינו מגיב לטיפול חליפי בצורה יעילה. כרגע הטיפול התרופתי להרזיה מוגבל ואינו יעיל כמו דיאטה לירידה במשקל ופעילות גופנית. הטיפול המומלץ כרגע בתנגודת לאינסולין הוא פעילות גופנית וירידה במשקל. ניתן לשקול שילוב תרופות להורדת סוכר אך מידת השפעתן על המשקל מועטה (יתכן ובעתיד ישולבו תכשירים בעלי השפעה רבה יותר כבר בטיפול בטרום סוכרת). ירידה במשקל אינה מאזנת את הTSH. ניתן לשקול טיפול באלתרוקסין בכדי להגיע לערכי TSH סביב 2, אך מידת ההשפעה של שינוי זה על משקל מועטה בדרך כלל. אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא המשפחה שלך ולשקול לפנות לאנדוקרינולוג.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול