מטפורמין מניעתי

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/08/2012 | 22:02 | מאת: של

בן 44 עם היסטוריה משפחתית ( קרב ראשונה ) של חולי סוכרת לפני חצי שנה בעקבות בדיקות סקר רמת סוכר בדם היתה 120 . נלשחתי לדיאטן שקבע לי תפריט ללא סוכרים ופחמימות ( שקלתי 84 ק"ג על 1.78 גובה ) היום משקלי 77 ק"ג ובדיקת הסוכר היתה 80 ה A1C עמד על 5.7 . אני מקפיד על כושר גופני ותזונה נכונה שאלתי > האם לאור תוצאות אלו והיסטוריה משפחתית מומלץ לקבל מטפורמין מניעתי

שלום של לפי הנתונים שמסרת נשמע שהצלחת לערוך שיפור משמעותי באורח חייך. המשמעות היא הורדת הסיכון לסוכרת ולסיבוכיה באופן משמעותי. לגבי טיפול במטפורמין 'מניעתי'- ההמלצה היא על פי שיקול דעת הרופא המטפל בהתחשב בגורמי הסיכון האחרים ובמידת ההצלחה בשינוי באורח החיים. בנוסף רצון החולה הוא מרכיב חשוב בהחלטה. אין המלצה גורפת לטפל בכולם במטפורמין בטרום סוכרת. מכאן שהמלצתי אליך היא להמשיך להקפיד בדבקות באורח החיים החדש, להישאר במעקב אצל רופא המשפחה לפחות כל חצי שנה ולדון עימו בהחלטה האם להתחיל בטיפול תרופתי או לא.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול