טרום סכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/08/2012 | 06:40 | מאת: לי

בת 43.בריאה בדר"כ. נוטלת ויטמין b12 באופן קבוע. בהריון האחרון (לפני כשש שנים) סבלתי מסכרת הריונית שטופלה באינסולין. לאחר הלידה הסכרת חלפה ובכל בדיקות הדם שאני עורכת פעם בשנה התוצאות היו מצויינות.(לאמי יש סכרת, אני בעודף משקל של כ-15-17 ק"ג)) בבדיקת הדם האחרונה לפני כחודש נמצאבצום של כ-12 שעות: רמת סוכר 101 (הרופאה טענה שזה בסדר) כולסטרול 140 (הרופאה טעה שזה גבוה ומצריך שינוי תזונתי). שאלותיי: 1.האם תוצאה של 101 היא באמת בסדר? כיצד להוריד רמה זו? האם כבר יש לי סכרת? 2.מה לעשות כדי להמנע להגיע לטיפול תרופתי? תודה

שלום לי 101 בצום נכנס לגבול התחתון של טרום סוכרת (מעל 100 בצום). כיוון שאת גם סובלת מעודף משקל-המלצתי אליך היא לשנות את אורחות החיים- להתחיל בדיאטה מתונה לירידה במשקל ופעילות גופנית נמרצת כל יום. כמו כן יש להמשיך במעקב כל 6-12 חודשים לפחות. שינוי באורחות חיים בשלב מוקדם של טרום סוכרת יכל לדחות או למנוע את הופעת המחלה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול