נימול ביד

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/08/2012 | 22:12 | מאת: דנה

סוכרתית 4 חודשים בת 43 כדור ביום של מטפורמין בהתחלה a1c 6.7 כרגע a1c 5.6 בימים האחרונים היד נרדמת לי כף יד ימין וזה קורה בלילה בשינה יש לי תחושת נימול ביד האם זה קשור לסוכרת {שכרגע תחת שליטה ומאוזנת} מה עליי לעשות ?

שלום דנה יתכן והדבר נגרם מפגיעה עצבית משנית לסוכרת (פגיעה עצבית נדירה יותר ברמות סוכר נמוכות יותר- אך עדיין קיימת). יתכן שמדובר בCARPAL TUNNEL SYNDROME הנפוץ יותר בסוכרת. סיבות נוספות עלולות להיות קשורות לטיפול התרופתי שלפעמים כרוך בחסר B12 (הדבר נדיר יחסית). כמו כן יתכן מאד שהדבר אינו קשור כלל לסוכרת. אני ממליץ לך לפנות לרופא הסוכרת שלך/רופא המשפחה ולערוך ברור מעמיק לתופעה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול