האם יש קשר בין סוכר גבוה לתפקודי כבד לא תקינים??

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

21/07/2012 | 21:40 | מאת: יוסי

אני מקבל כדור לסוכרת מדרגה 2 שלושה פעמים ביום ובדרך כלל הסוכר אצלי 100 פלוס ולאחרונה הוא עלה ל288 וגם בבדיקות דם התיפקודי כבד עלו למספר של אלפים ורציתי לדעת אם יש קשר בין סוכר גבוה לתיפקודי כבד בתודה מראש יוסי

שלום יוסי לעטים מחלת הסוכרת מלווה במחלה הנקראת 'כבד שומני' או NASH בעגה המקצועית. במצב זה החולה סובל מסוכרת ומתפקודי כבד מופרעים. עם זאת תפקודי כבד מופרעים דורשים ברור הכולל סיבות אחרות להפרעה זו כולל נגיפי כבד וקשר לתרופות השונות. אני ממליץ לך להמשיך ברור בהקדם עם רופא הסוכרת שלך, ולשקול הפנייה למומחה כבד.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול