סוכרת משתנה ?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/06/2012 | 14:24 | מאת: פנינית

דוקטור שלום אני חולת סוכרת כבר 20 שנה התחלתי מסוכרת הריונית, במהלך השנים לא ממש שמרתי וטיפלתי בסוכרת עד שעברתי אירוע מוחי לפני שנתיים מאז אני מחוברת למשאבה , הכי גבוה שהיה לי H1C היה 8.7 ורמות סוכר כ 350 הכי פחות 180 . לאחרונה בגלל דכאון והתרופות שקיבלתי התחלתי לאכול הרבה פחות וירדתי מעל 10 קילו וה HC ירד ל5.8 והסוכר ל140 הכי גבוה גם החלבון בשתן ירד והכל מסתדר . אני עם משאבה באופן קבוע , האם אני יכולה להפסיק להשתמש בה כי הסוכרת שלי "נעלמה" ( סוכרת סוג 2 ) האם הגיוני מה שאני אומרת ? אני לא אפסיק עד שלא אדבר עם רופא הסוכרת שלי אבל הפגישה עוד כחודשים ועכשו ראיתי את הבדיקות. יכול להיות מצב שבה סוכרת נעלמת והחלבון נעלם והכל מסתדר ? תודה על העזרה

שלום פנינית אכן מדברייך נראה שבעזרת הטיפול , חל שיפור ניכר באיזון הסוכרת. במצבים בהם החולה יורד בצורה משמעותית במשקל ושומר על איזון הדוק לתקופה מסוימת- לעטים ניתן לרדת/לשנות את סוג התרופות. לפעמים ניתן להפסיק טיפול באינסולין - והחולה מסתדר עם טיפול פומי בלבד. כמובן שתהליך שינוי הטיפול התרופתי חייב להתבצע במעקב הדוק של רופא הסוכרת והוא אינו מצליח בכל חולה. מאידך, קיימת גם גישה של 'לא מפסיקים טיפול מוצלח'. ההחלטה על ניסיון שינוי בתרופות צריכה להתבצע על פי המלצת רופא הסוכרת ורצון החולה. התהליך ארוך ודורש מאמץ ומעקב הדוק. לגבי שינוי ברמת החלבון- רמת החלבון בשתן עשוייה לרדת לאחר ירידה משמעותית במשקל, שיפור איזון לחץ הדם ואיזון הסוכר. התהליך אינו הפיך בכל החולים ובחלקם למרות שיפור במדדים אלו החלבון עדיין נשאר גבוה. כמובן שגם כאשר החלבון ברמה תקינה, יש להמשיך ולבצע מעקב אחריו וכן להמשיך לעקוב אחר לחץ הדם.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול