נפילת סוכר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/06/2012 | 18:33 | מאת: מני

ד"ר אלדור שלום. הכיצד זה יתכן שהיתנגדות לאינסולין מביאה לנפילת סוכר,אבקש ממך להרחיב בנושא. תודה רבה.

שלום מני תנגודת לאינסולין בדרך כלל אינה מביאה לנפילות סוכר. באנשים מסויימים- במצבי טרום- סוכרת לפעמים מודדים נפילות סוכר. אין לכך תעוד טוב בספרות אך הסברה היא שהתנגודת לאינסולין גורמת לפעילות יתר של התאים המפרישים אינסולין. הפרשת אינסולין מוגברת זו- עלולה לגרום גם לעודף אינסולין ולהוביל לנפילות סוכר. הסבר זה בעיקר תאורטי ומבוסס על השערות. כאמור אין תעוד טוב ונרחב בספרות הרפואית של תופעות אלו. מהנסיון הקליני- לעטים אכילת מזונות עם ערך גליקמי גבוה (מאכלים המובילים לעליית סוכר מהירה וגבוה) מובילה לתופעות אלו. חולים מסויימים מגיבים להקפדה על ערך גליקמי נמוך או לתרופות המעכבות ספיגת /פרוק סוכר במעי.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול