ערכי סוכר טרום סכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/05/2012 | 19:26 | מאת: מיריש

אני בת 60. בעבר היה לי סוכר 116 . לאחר הקפדה על הקטנת אכילת סוכר ירדו הערכים ל-106. יציב כבר שנתיים. יש לי רקע משפחתי של סוכר. האם במצב זה, רצוי להסתפק בדיאטה, או לפעול גם בדרכים שונות דוגמת תרופה מסויימת וכד'?

שלום מיריש הטיפול המקובל כיום במצב של טרום סוכרת הוא פעילות גופנית סדירה, ירידה במשקל או המנעות מעודף משקל ומעקב. מאידך, הנושא נמצא היום במרכזו של ויכוח לוהט- כיוון שיש הגורסים כי כבר במצב זה יש מקום להתחיל בטיפול תרופתי בתרופות עם מעט תופעות לוואי- לדוגמא מטפורמין. מכאן שהרופא יכל להפעיל שיקול דעת ולהחליט דווקא כן לטפל בחולים בסיכון גבוה. בנוסף במצב זה יש מקום לוודא שלחץ הדם תקין והכולסטרול מטופל. כאמור- הטיפול המקובל אינו רק מיעוט באכילת סוכר אלא במיוחד, ירידה קלה במשקל ופעילות גופנית כל יום. אני ממליץ לך להוועץ בנושאים אלו ברופא המשפחה שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול