היפו- סכרת נעורים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/05/2012 | 09:42 | מאת: עדי כהן

שלום רב, אני מאובחן כסוכרתי, סכרת נעורים. בן 28 , אובחנתי לפני כ-8 שנים. לפני יומיים חוויתי לדברי חברתי מצב של היפו שהסתבר לה בדיעבד. בסביבות 11 בלילה ,הלכנו לישון ובסביבות 2 לפנות בוקר התחלתי לפרכס לטענתה עד איבוד הכרה, נפלתי מהמיטה תוך כדי פירכוס ואז התחלתי להתרומם בכוונה לקום והתחלתי לצעוק חזק ולהפעיל כוח(לדבריה), אני לא זוכר דבר מהאירוע. לאחר 5 דק הגיע אמבולנס מצאו לי רמת סוכר בבדיקה ראשונה של 400, טענו שזה לא הגיוני ובבדיקה שנייה נמצא 40. ייצבו אותי ובבית חולים עברתי עוד סדרת בדיקות נוירולוגיות כיוון שיומיים קודם חטפתי גם מכה חזקה בראש(הכולל דימום מהאף). הבדיקות יצאו תקינות. השאלה שלי היא איך הגעתי למצב היפו בעוד לא הזרקתי אינסולין בכלל בערב (מזריק פעמיים ביום) וכך לכאורה מצבי היה אמור להיות בעודף של סוכר? והאם הפירכוס קשור להיפו (לציין כי מקרה כזה חוויתי בפעם הראשונה,לא פירכסתי אף פעם משום סיבה) אודה מאוד להתייחסות

שלום עדי כהן פרכוס הוא תוצאה מוכרת של ארוע היפוגליקמי קשה וממושך. לגבי הופעת הפרכוס- צריך לברר את סוג האינסולין אותו אתה נוטל. בדרך כלל בסוכרת מסוג 1 ניתנת זריקה של אינסולין ארוך שמכסה את כל היממה ואינסולין קצר לארוחות. האם אתה מטופל בתכשיר מעורב? (מיקס).תכשירים אלו עלולים לגרום להיפוגליקמיה לילית בשל הNPH הנמצא בהם. החלפתם לתכשיר בזאלי ארוך (לנטוס , לבמיר )עשוייה לסייע במניעת נפילות סוכר. הדרך למנוע ארועי היפוגליקמיה היא מעקב הדוק אחר הסוכר ופריסת הטיפול באינסולין בהתאם לאורך היממה. מדידות סוכר רבות יעזרו לך להכיר את גופך ולמנוע ארועי היפוגלקמיה עתידיים. בנוסף מצבי חולי, חוסר אכילה, פעילות פיזית שונה או הזרקת יתר של אינסולין בשל חישוב מוטעה עלולים לגרום להיפו. במידה וחולה חווה ארועים תכופים הוא עלול לאבד את תחושת ההיפו- הרעד, הזעה, דפיקות לב - ומכאן שהביטוי הראשון עלול להיות בלבול, פרכוס ואף אבדן הכרה. אני ממליץ לך לפנות בדחיפות למרפאת הסוכרת שלך, לעבור ברור מקיף של אופי הטיפול אותו אתה מקבל והדרכה הן מצד רופא הסוכרת והן מצד אחות סוכרת ודיאטנית, בכדי למנוע ארועים דומים בעתיד.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול