אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

30/03/2012 | 16:45 | מאת: שמואל

אדוני. אחד מה"תקלות" של הסוכרתי מסוג 2 בין היתר היא בגלל אי תפקוד מלא של הלבלב ביצור אינסולין מספיק או לחלופין בגלל יצור מוגבר של אינסולין הנשאר בדם ללא אפקטיביות רבה מסיבות כאילו ואחרות. ובכן שאלתי האם לחולה סכרת כמוני למשל שיש "עודף" אינסולין בדמי-מדוע להמליץ על מתן אינסולין חיצוני בהזרקה כאשר ממילא כאמור הנני סובל מעודף אינסולין עצמוני? מדוע להוסיף על הקיים? תודה בברכת חג פסח כשר ושמח.

שלום שמואל בסוכרת תמיד יש מחסור באינסולין. כאשר קיימת תנגודת של הגוף לאינסולין , הלבלב לפעמים מייצר יותר אינסולין ומצליח להתגבר על התנגודת, כך שרמות סוכר הדם נשארות תקינות. ברגע שרמות הסוכר עולות ברור שהלבלב נכשל בייצור כמות מספקת של אינסולין. מכאן שטיפול באינסולין בזריקות מטרתו להשלים את החסר הקיים בגוף בהורמון זה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול