דמום חריג?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/05/2012 | 12:49 | מאת: לילי

בת 52 בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס .מאוזנת מטופלת ביוטירקס.לפני 3 שנים עברתי קוניזציה בגלל CIN 2-3 .מאז זה תקין ואני בבקורות. לפני שנה וחצי סיימתי לקבל מחזור ,מאז לא היו לי ווסתות אך לפני חודש קבלתי דמום . היו לי כאבי שדיים ותחושות כמו לפני מחזור ואז לפני חודש קבלתי דמום בן 3 ימים ,כמו ווסת .רופאי בצע לי בדיקה גניקולוגית .מצא מעין פוליפ בצוואר הרחם הוא אמר שהוא לא יודע אם זה פוליפ או מיומה .באולטראסאונד שבצע לי במרפאתו , לא גלה משהו חריג, לא ראה מיומה והפוליפ נראה קטן , רירית תקינה .לקח לי בדיקת פיפל ,פאפ, ודגימה מהפוליפ לפתולוגיה .כעבור חודש שוב קבלתי דמום כמו מחזור בן כמה ימים .קבלתי גם התוצאות והרי הן: בבדיקת פיפלWEAKLY PROLIFERATIVE ENDOMETRIUM .בבדיקת פוליפ :הבדיקה ההיסטולוגית מראה קטעי רירית רחם בתקופת השגשוג. בבדיקת הפאפ:NORMAL SMEAR.NO SIGNIFICANT ABNORMALITIY DETECTED REMARK : REACTIVE ENDOCERVICAL AND METAPLASTIC CELLS PRESENT אגב אני אמורה גם להיות בבקורת קולפוסקופיה אצל רופא מומחה ורופאי אמר שהוא גם יבדוק הפוליפ.שאלתי 1)האם התוצאות תקינות לגביי ? 2) יתכן וסת לבת 52 שהפסיק לה מחזור לפני שנה וחצי ושבכל זאת הכל תקין ? 3 ) לגבי הפוליפ כיצד יודעים אם לטפל בו ןאיך מטפלים בו ,אם יכול להיות שהוא הסיבה לדמום? 4)בהנחה שהכל תקין האם אני אמורה לקבל טיפול מסויים 5)אם יש מיומה ,רופאי היה אמור לראותה באולטרסאונד או יש בדיקה אחרת? המון תודה וחג שמח!!!

מקובל לכרות פוליפ ולשלוח את כולו לבדיקה ולא רק דגימה ממנו. מדובר בפעולה פשוטה יחסית. בהחלט יתכן שהפוליפ הוא הגורם לדימום ואם מדובר בשרירן ניתן לראותו בבדיקת אולטרהסאונד (אף כי לעיתים קשה להבחין בבדיקת אולטרהסאונד אם מדובר בפולים או שרירן. תוצאות הבדיקות שאת מתארת תקינות אף כי יש להשלים את הבדיקות ולהחליט על פי התמונה הכוללת מה סיבת הדימום ואם צריך להוסיף טיפול. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות