גודל ומעקב שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/05/2012 | 10:59 | מאת: עידן

תודה רבה על התמיכה פרופסור יונה בפורום - וגם של זאפ כמובן. אשמח לתגובתך - 1. האם יש גודל או יחס מסוים בין שרירן לגודל העובר או הרחם שנחשב נמוך או גבוהה? לדוגמא עובר באורך 6 סמ ושרירן באורך 3 סמ שנמצא בשבוע 12? 2. מה דחיפות המעקב אחרי שרירן כזה? 3. האם יש צורך באיבחון נוסף לוודא שזה אכן שרירן? ברור כי הגידול נמצא במרחק מה מהיציאה, בערך במרכז האורך, לפחות כעת. 4. מה הסיכוי להתפצלות החלל [ניחוש או סטטיסטיקה]? תודה מראש!

1. אין שום קשר ואין שום משמעות ליחסים המתוארים בשאלתך. 2. קשה לדבר על דחיפות כאשר לא ידוה במה מדובר. יש לאבחן תחילה במה מדובר. 3. רופא/ה מומחה/ית בתחום יכול/ה להגדיר במידת וודאות גבוהה מאד מדובר בשרירן או לא. 4. במילון המונחים הרפואי אין מושג כזה: "התפצלות החלל" ולא ברור למה הכוונהה. יש מחיצה ברחם, אבל זה לא קשור לשרירן. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות