שרירן במהלך טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/05/2012 | 15:11 | מאת: שלום רב

שלום פרופ' יקר אני בת 37 ובמהלך טיפוןלי פוריות, לאחר 4 הזרעות ושלוש הפריות כאשר האחרונה הסתיימה בהריון תאומים שהסתיים לפני כחודשיים וחצי בהפסקת הריון. מאז הגרידה לא היתה לי וסת אך התחלנו טיפול נוסף בדיכוי בסינרל. באולטרסאונד נראתה רירית לא סדירה (8 מ"מ למרות שבד"כ היא מאוד דקה) וממצא שיכול להתאים לשרירןסבמוקוזי 7/12 מ"מ הונחיתי להפסיק עם זריקות ההורמונים ולבצע הסטרוסקופיה בשבוע הבא. מה אתה חושב? האם יש להסיר את השרירן, האם יש סיכונים בהסרה שלו וכמה זאמן לאחר מכן ניתן לחזור לטיפולים תודה רבה

על פי התיאור שלך מדובר בשרירן קטן אשר הקשר שלו להפסקת ההריון מוטל בספק. בדיקת היסטרוסקופיה באופן כללי נועדה להגדיר את מיקומו המדויק של שרירן, מאחר וכנראה יש חשד לכך שהשרירן שלך מצוי בדופן הרחם הפונה לכוון הרירית או אולי אפילו דוחק אותה. זאת על פי בדיקת האולטרה סאונד. אם השערתי נכונה יש הצדקה לבצוע בדיקה זו אבל לא אוכל לאמר דבר מעבר לכך בהקשר אליך, ודאי לא על הסרתו או השארתו, בהעדר מידע מדויק יותר. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות