ריבוי מיומות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/01/2009 | 15:46 | מאת: מיכל

מזה כ-10 שנים ידוע על רחם שרירני. ידוע על 4 מיומות גדולות. אני לא סובלת מכאבים ,דימומים וכו'.לפני מס' חודשים הוחל טיפול בזריקות מנוגון לפוריות לא הצלחה. אני עברתי הזרעות ולדברי הרופא המיומות הן לא הסיבות לאי הפוריות מכיוון ש"הדרך" לרחם בזמן ההזרעה לא היתה חסומה. עכשיו אני אמורה לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לצערי לצורך תרומת ביצית. האם יש לי סיכוי (במידה ויסתבר שזו היתה הבעיה מלכתחילה) להרות בלי ניתוח להוצאת השרירנים? היש טעם בבדיקה אצל רופא מומחה בנושא ? תודה.

מיכל, לא ניתן לענות על שאלתך על בסיס המידע הניתן כאן. זאת, משום שאין פרטים בשאלת על מיקום המיומות והאם ניתן לראותן בהיסטרוסקופיה. קריאת האר המצורף כאן http://www.doctors.co.il/xID-7731,xCT-792,m-Doctors,a-Article.html עשויה להבהיר במקצת את כוונתי, מאחר ורק מיומה מס' 3 ברישום שסמאמר ניתנת לראיה היסטרוסקופית. הקשר בין פוריות לנוכחות שרירנים ידוע, אך לא וודאי, ובתאור הדברים גם אין מידע על מה קרה למיומות במהלך אותן 10 שנים. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות