עזרה פליז

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/03/2010 | 20:00 | מאת: כולן סובלות

שלום רב ניראה לי שכולן פה בפורום מיואשות ולא מקבלות הדרכה נכונה ולא מודעות מה כל האפשרויות שמוצעות וישנן אנה עזור לנו שהרי מתשובה לתשובה שאתה נותן הרי שזוהי ההדרכה לא כולן יכולות להגיע לתל השומר ולמי שר וכל אחת שיש לה ציפיות מהאם אר אי הממוקד הרי שזה כרוך בתשלום מופרז וזה גם לא מתאים לכל אחת.מהי דעתך לגבי הטיפול החדש טבליות ווגינליות האים אתה ממליץ?והאים יש הצלחה בדבר לאחר ניסוי זה?אני יודעת שחלק מהנשים סיימוהשאלה מה הסמפטומים לאחר הפסקת הטיפול האים תוכל לנדב לנו קצת מידע?תודה רבה איש יקר

נשים יקרות: לשאלה זו, ולעוד מספר שאלות דומות, הבעיה ברורה, וגם מידה זו או אחרת של אי בהירות הנותרת לאחר מענה, א-ב-ל!!! אנו חיים אמנם בעידן מוזר בו תכניות הריאליטי כובשות את המירקע, והאינטרנט מהווה פתרון כמעם לכל דבר, אבל כמי שרואה מאות נשים עם בעיות של שרירני רחם עוד לא ראיתי שתי נשים עם אותה בעיה הדורשות אותו פתרון. אני מופתע בכל פעם שאני נתקל בהמלצה של אשה זו או אחרת הממליצה על פתרון זה או אחר, כי ... החברה שלי עברה טיפול זה או אחר. אין באמירה זו כדי להביע התנשאות אלא לקבוע עובדה בשיא הכנות והצניעות. ההחלטה על טיפול זה או אחר מתוך מגוון של חלופות טיפול רבות אשר רק חלקן ניתוחיות היא פועל יוצא של גיל, עבר מיילדותי, תכניות ילודה, חומרת הסימפטומים (דימומים, כאבים" מתן תשן, וכיוב') גודל ומיקום השרירנים, מידת הבליטה שלהם אל חלל הרחם, או אל החלק החיצוני של הרחם, קצב גידולם, ועוד ועוד. אז איך ניתן להשוות בין שתי נשים??? ולשאלה על הטבליות הואגינליות: טיפול מעניין וחשוב אשר עשוי בבוא יום להיות טיפול מצויין, גם הוא נסיוני עדיים, אך עשוי להתאים לחלק מהנשים על בסיס ההערות שציינתי לעיל. והערה נוספת: כאשר אני כותב על פתרונות ץרופתיים למיניהם, אין כוונתי לטיפולים הורמונליים כגון דופסטון, פרוגילוטון, הקסקפרון, התקן תוך רחמי מסוג מירנה, ודומיהם. נשים אשר קיבלו טיפולים אלה וודאי יודעות על מה מדובר. המכנה המשותף לכל אותם טיפולים שהם מפחיתים לעיתים את הדימום אך אינם מטפלים כלל במיומה עצמה, ולכן יש בהן רק כדי לדחות טיפול, אלא אם כן מדובר בנשים הקרובות לגיל המעבר אשר בו המיומות מתכווצות באופן טבעי. מקווה שיש במענה כללי זה כדה להבין מיחד, ולהסביר מרידך. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות