הגורמים לשרירנים ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/12/2008 | 18:10 | מאת: לאה

שלום רב, רציתי לדעת מהם הגורמים לשרירני ברחם ? תודה מראש, לאה.

לאה, שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים (בגדלים שונים) המצויים בכ-40% מכלל הנשים בסביבות גיל 35 ובשכיחות המגיעה לכדי 70% לקראת סוף העשור החמישי. משמעות הדבר היא כי 4-7 נשים מתוך כל 10 נשים מפתחות גידול זה. ידועה נטייה משפחתית המגבירה את שיעור הופעתם, כמו גם שכיחות גבוהה יותר בקבוצות אוכלוסיה מסוימות (כגון נשים אמריקאיות ממוצא אפריקאי בהן נעה השכיחות בין 60-80% באותן קבוצות גיל). רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות הגוררות מעקב וטיפול רפואי. אלה כוללים דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות. גידול שפיר זה מכיל שילוב תאי שריר, רקמת קולגן, ומרכיבים נוספים הנקראים פיברונקטין, ופרוטאוגליקן המרכיבים את רקמת החיבור. את השרירנים מגדירים על פי מיקומם הסבר רבים ומגוונים תוכלי למצוא באתר המרכז הישראלי לשרירני רחם: "מי-שר" http://www.myoma.co.il/index.htm פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות